Solutia guvernului Ciolos pentru ca profesorii sa nu mai castige cat un portar la minister


Ultimul update: Vineri 22 Ianuarie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 19 Ianuarie 2016 18:54
Categorie: Stiri Politice

Un nou proiect de lege pentru salarizarii bugetarilor va fi gata in primavara.

Guvernul a anuntat ca angajatii din administratie, invatamant sau sanatate vor fi platiti pe criterii de performanta, iar vechea varianta de lege pregatita de cabinetul Ponta nu va fi luata in calcul.

Legea salarizarii aflata acum in vigoare a fost adoptata in 2011, dar niciodata aplicata in totalitate. Numeroasele modificari au dus la anomalii, astfel ca acum un profesor primeste salariu cat un portar la un minister. Fostul ministru al muncii Rovana Plumb a vrut sa modifice legea, iar proiectul ei prevedea cresteri de peste 100% pentru alesi, demnitari si functionari inalti. Dacian Ciolos sustine ca nu va folosi nimic din acel proiect.

"Aceasta nu este o grila de salarizare de la Guvern, a noastra e in pregatire", spune Dacian Ciolos.

Legea salarizarii bugetarilor va fi bazata pe criterii de performanta, sustine Executivul. In educatie, de exemplu, un asemenea criteriu va fi parcursul educational al dascalilor.

Nici sindicatele nu sustineau proiectul fostului Guvern. Potrivit calendarului, pana in primavara ar trebui sa aflam noile grile de salarii, iar legea sa fie gata pana in vara.

Tara care sfideaza economia mondiala. Cresterea PIB-ului, de neoprit. Nivel scazut record al somajului, salarii tot mai mari
VIDEO PROTVPLUS.RO