Motiunea simpla a PSD, pe tema sanatatii, a fost respinsa

20-09-2010 00:00


Senatori ai Romaniei

UPDATE: Documentul social-democratilor a adunat 61 de voturi "impotriva", 53 de voturi "pentru" si trei abtineri - astfel ca a fost respins. Votul exprimat de senatori a fost secret, electronic.

Documentul a fost initiat de parlamentarii social-democrati si s-a numit "Sanatatea - intre umilinta oamenilor si neputinta Ministerului Sanatatii". La dezbateri a participat si ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

In textul acestei motiuni simple, senatorii PSD afirma ca sistemul medical din Romania este intr-un adevarat haos, mai ales ca se inregistreaza, in medie, 250.000 de decese in fiecare an.

"Asadar, in fiecare an, unul din cinci romani moare cu zile. Realizarile din programul de guvernare, transpuse in practica de Ministerul Sanatatii, se pot reduce la un singur cuvant: Haos! Guvernul Boc, Ministerul Sanatatii, ministrul Cseke Attila dorm linistiti!". - se arata in textul motiunii.

Moţiunea simpla se considera adoptata doar daca primea votul favorabil al majoritatii senatorilor. La inceputul acestei sedinte s-a facut apel nominal si erau prezenti 86 de senatori.

 

 

 

Sursa: Pro TV

Tags: motiuni, sanatate, psd,

VIDEO PROTVPLUS.RO