Lupta pentru șefia PSD. Cine sunt adversarii Vioricăi Dăncilă

10-06-2019 13:50

Cu trei săptămâni înainte de congres, în PSD începe lupta pentru șefia partidului.

Fără să anunțe oficial, Viorica Dăncilă și-ar dori să continue mandatul și a anunțat profilul candidatului perfect: să fie înțelegător, ascultător și să nu mai ia singur decizii, ca fostul președinte Liviu Dragnea. Dăncilă are însa o tabără critică în partid, care susține că șansele formațiunii în viitoarele alegeri, sunt nule.

Chiar dacă nu a anunţat oficial că va candida la şefia PSD, Viorica Dăncilă vorbeşte la persoana întâi despre cum ar trebui să fie preşedintele ideal al partidului.

Viorica Dăncilă: "Nu aş vrea să-l judec pe Liviu Dragnea, dar aş vrea să schimb modul de lucru, nu trebuie ca decizia să fie luată individuial, de un singur om."

Are tabăra ei de susţinători, care nu ezită să o încurajeze public.

Rovana Plumb: ”Dacă doamna Viorica Dăncilă va candida la funcţia de preşedinte al PSD, cu siguranţă Organizaţia de Femei pe care o cunoaşteţi, întotdeauna unită şi solidară, cu siguranţă va vota pentru doamna Viorica Dăncilă."

Există însă şi o tabără adversă. Sunt lideri care cred că instalarea Vioricăi Dăncilă la conducere nu va salva partidul. Şi îi amintesc premierului că i-a stat aproape lui Liviu Dragnea, votându-i proiectele.

Robert Negoiță: "Cei care l-au sprijinit sau cu care a făcut echipă în aceste demersuri ticăloase şi iresponsabile se fac vinovaţi cu dânsul. În acest moment sunt probleme grave în interior."

La ultima şedinţă, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi unul dintre susţinătorii Vioricăi Dăncilă, Marian Oprișan, s-au înjurat şi au fost pe punctul de a se lua la bătaie.

Gabriela Firea: "Nu am făcut o grupare anti Viorica Dăncilă, nu m-am gândit niciodată la aşa ceva, am susţinut-o când Dragnea a propus-o premier. Îmi pare rău că nici nu am preluat bine conducerea de la Dragnea şi suntem împărţit în grupuri, grupuleţe."

Viorica Dăncilă: "Oamenii au simţit nevoie să vorbească, i-am lăsat să-şi reproşeze ce aveau de reproşat, să-şi spună păsurile, dar după acest CEx e mai important să vorbim despre probleme politice şi mai puţin despre probleme personale."

Congresul PSD va fi organizat pe 29 iunie. În cursă s-ar putea înscrie, după cum susţin unele surse, şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, precum şi senatorul Şerban Nicolae.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO