Dăncilă îl demite pe Borza după declaraţiile despre concedieri. ”Unii din PSD s-au inflamat”

08-06-2019 17:05

remus borza agerpres

Premierul Viorica Dăncilă îl demite pe consilierul său economic, Remus Borza, după declaraţiile acestuia despre reducerea numărului de bugetari, au declarat surse guvernamentale pentru Știrile Pro TV.

Premierul Viorica Dăncilă ar fi luat decizia la nici o săptămână de la numire, după ce Remus Borza a vorbit despre necesitatea reducerii costurilor în sectorul public.

Decretul privind demiterea va fi publicat luni în Monitorul Oficial.

Remus Borza susţinea că Guvernul are mult prea multe ministere şi că ar trebui să renunţe la câteva dintre ele.

”La Guvern trebuie să mai reducem din ministere. Mai răruţ e mai drăguţ. E mai eficient, mai rămân bani să facem şi o fabrică în România”, a spus Remus Borza după numire.

Sâmbătă, după ce informația privind demiterea sa a apărut pe surse, Remus Borza a spus că încă nu a primit nicio informație oficială în acest sens, dar a admis că declarațiile lui au făcut vâlvă la Guvern și PSD.

”Nici nu s-a uscat cerneala de pe legitimație, nu am avut timp să vorbesc cu doamna premier... Abia mi-am luat vineri legitimația... Au fost voci din Guvern care mi-au spus să fiu atent la declarații... Ar fi fost bine pentru Guvern să-și asume cifrele, să-și asume reforma.

Unii din Guvern și din PSD s-au inflamat... Nu poți să schimbi peste noapte viziunea mea și principiile. Trebuie să acceptăm această realitate, că vorbim despre investiții supergonflate, că reforma în administrație se impune”, a declarat sâmbătă pentru Știrile Pro TV Remus Borza.

Deputatul Remus Borza a fost desemnat în 30 mai consilier onorific al premierului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate.

Mai mulți lideri PSD și-au exprimat nemulțumirea după ce Remus Borza a spus că trebuie reduse costurile în sectorul public și că sunt ”prea multe instituţii hipergonflabile, hiper-remunerate”

Aceștia susțin că declarațiile lui Borza nu reprezintă punctul de vedere al PSD și că reprezintă o opinie personală. 

Remus Borza a anunțat, luni, că s-a înscris în PSD. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO