Revizuirea Constitutiei. Antonescu, nemultumit de votul PSD in comisie: "Ceausescu era de dreapta"

11-06-2013 17:59

Crin Antonescu

Presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, Crin Antonescu, si-a exprimat nemultumirea fata de parlamentarii PSD care s-au opus introducerii in Legea fundamentala a burselor de merit, alaturi de cele sociale.

Antonescu a declarat, intr-un schimb de replici, ca "Ceausescu era destul de de dreapta".

In Comisia de revizuire a Constitutiei a fost reluat amendamentul PNL privind introducerea burselor de merit in Legea fundamentala.

"Asta cu burse de merit... Nu s-a respins, ati zis ca reveniti. Respingeti-o acuma daca vreti, deci amendamentul propus de PNL este ca «Invatamantul de stat e gratuit potrivit legii.

Statul acorda burse sociale de studii copiilor si tinerilor proveniti din familii defavorizate si celor institutionalizatii». Iar noi am adaugat «precum si burse de merit, in conditiile legii». Nu votati, nu votati, dar e amendamentul si am zis ca-l mai discutam o data", a afirmat Antonescu.

El a supus votului amendamentul PNL, intrunind 11 voturi pentru in timp ce toti parlamentarii PSD au fost impotriva.

"Nu mai discutam la justificarea votului, dar imi va fi greu sa inteleg de ce cineva poate sa considere ca bursele sociale sunt de trecut in Constitutie, dar bursele de merit nu. Asta e optiunea dumneavoastra, nu o discut", a afirmat liderul PNL.

Acestuia i-a replicat deputatul minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, care a sustinut ca ar trebui intrebat Ceausescu, pentru ca si acesta a dat burse de merit.

"Mai, Ceausescu era destul de de dreapta, daca te gandesti tu bine, asa...", a afirmat Antonescu.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO