Razboiul dintre palatele Victoria si Cotroceni este oficial. Ponta: Acordul de coabitare e suspendat

03-12-2013 12:05

Traian Basescu si Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca acordul de coabitare cu seful statului este suspendat, avand in vedere ca presedintele Traian Basescu, prin refuzul de a semna Memorandumul cu FMI, a comis "un abuz".

Mai mult, Ponta considera ca Basescu a intervenit in chestiuni de politica fiscala si bugetara, care tin de Executiv.

Intrebat ce se intampla cu pactul de coabitare, Ponta a raspuns: "E evident ca presedintele nu mai respecta acest lucru, deoarece politica fiscala si bugetara apartine Guvernului si Parlamentului, in niciun caz nu presedintelui. Nu e o chestie de politica externa. E evident un abuz".

"Acordul de coabitare e ca si acordul cu FMI: e suspendat de presedinte pana cand domnia sa e de acord sa semneze", a spus Ponta.

El a precizat ca a aflat de la televizor de intentia presedintelui Traian Basescu de a nu semna Memorandumul cu FMI, la fel ca ministrul de Finante si ca ministrul Bugetului.

"Nu am crezut ca presedintele va fi atat de iresponsabil. Am crezut ca ma va injura pe la televizor, ma va face in toate felurile, dar va semna documentul. E un nivel superior al iresponsabilitatii la care presedintele a ajuns si e vorba de o lipsa de discernamant", a mai pus Ponta.

Solicitat sa comenteze faptul ca liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a vorbit despre posibilitatea punerii sub acuzare a presedintelui, Ponta a sustinut ca Sarbu a emis o "opinie personala".

Primul efect ala acestui scandal intre palate: cursul a urcat peste 4,46 lei/euro!

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO