Primarul Ilie Bolojan si senatorul Cornel Popa, candidatii USL la Primaria Oradea si CJ Bihor

Ultima actualizare: 15-09-2012 09:16
Ilie Bolojan

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan (PNL), si senatorul Cornel Popa, liderul PNL Bihor, sunt candidatii USL la Primaria Oradea si la sefia Consiliului Judetean Bihor.

Candidaturile lor au fost lansate, marti, in prezenta parlamentarilor USL si a alesilor locali din judet. Prezentarea candidatilor USL Bihor a fost facuta de fostul deputat PSD Claudiu Pop, propus de USL pentru functia de viceprimar in Oradea.

"Vreau sa-l prezint pe domnul Ilie Bolojan, un om despre care se spun si se vor mai spune multe, unele bune, altele mai putin bune. Unii spun, de exemplu, ca este incapatanat. Eu spun insa ca este determinat. Determinarea l-a ajutat pe domnul primar sa realizeze Podul Sovata (singurul pod rutier peste Crisul Repede construit in Oradea dupa 1989 - n.r.), un obiectiv contestat la vremea proiectarii si inceperii constructiei, dar foarte apreciat acum, cand oradenii isi dau seama cat este de util si cand il traverseaza zilnic mii de soferi.

Unii, care in trecut au fost la conducere si doar s-au prefacut ca administreaza orasul, i-au spus domnului Bolojan si primarul-pedeapsa, dar acesta si-a tinut promisiunea facuta in 2008, de a creste calitatea serviciilor publice si de a face ordine in Primarie, deosebindu-se de cei care, inaintea sa, s-au obisnuit sa rezolve problemele in locuri intunecoase", a spus Claudiu Pop, amintind ca, intre 2008 si 2012, municipalitatea oradeana a realizat 28 de proiecte cu fonduri europene, in valoare de 168 de milioane de euro.

Ilie Bolojan si-a facut un bilant al actualului mandat si a prezentat directiile celui pentru care candideaza la alegerile din 10 iunie. El a afirmat ca municipalitatea "va continua sa puna la dispozitia investitorilor amplasamente atractive in parcurile industriale, va colabora cu conducerea CJ Bihor pentru dezvoltarea Aeroportului Oradea (...), va finaliza inca un pod rutier peste Crisul Repede, va asigura asfaltarea tuturor strazilor din toate cartierele vechi pana in 2016, inlocuirea tuturor retelelor de apa si canalizare din oras, extinderea retelelor in cartierele noi".

De asemenea, el a spus ca va continua reabilitarea cladirilor vechi si a Pasajului Vulturul Negru, a cetatii si transformarea strandului Municipal in Aquaparc cu apa geotermala.

Candidatul USL la sefia CJ Bihor, Cornel Popa, lider al organizatiei judetene a PNL din anul 2001 si fost deputat de-a lungul a doua mandate (2000-2004 si 2004-2008), iar in ultimii patru ani senator, a declarat ca a decis sa intre in cursa la alegerile locale intrucat are cinci prioritati pentru judetul Bihor.

"(...) ma angajez la urmatoarele cinci prioritati: o mai buna administrare si dezvoltare a judetului, incurajarea mediului de afaceri si stimularea infiintari a noi locuri de munca, dezvoltarea agriculturii si a satului, imbunatatirea conditiilor si calitatii serviciilor oferite in spitale si scoli si o politica sociala corecta pentru pensionari si alte categorii defavorizate", a spus Cornel Popa.

Pana in prezent, doar PDL Bihor si-a anuntat candidatii la alegerile locale in judet, fiind vorba de directorul Hidroelectrica Bihor, Mihai Groza, pentru Primaria Oradea, si de seful Consiliului Judetean, Radu Tirle, care va incerca sa obtina un nou mandat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO