Prima reactie a presedintelui Iohannis dupa alegeri. Ce a fost intrebat in Luxemburg dupa ce au aparut rezultatele votului

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59
Klaus Iohannis in Parlament

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat marti ca, intr-un fel, este mai bine ca se afla intr-o vizita de stat imediat dupa alegerile locale, pentru a putea analiza apoi "la rece" rezultatele.

Iohannis de la Luxemburg: E bine că am avut această vizită imediat după alegeri; o să analizăm la rece rezultatele

"Cred ca o prima evaluare politica pot sa fac. Rezultatele alegerilor au aratat ca procesul democratic este solid si ireversibil in Romania, independent de tot felul de discutii marunte si foarte marunte care au fost. Cetatenii au avut posibilitatea si au ales liderii comunitatilor si, din acest punct de vedere, chiar daca s-a speculat ca va fi o participare extrem de mica, iata ca nu a fost asa de slaba participarea, cel putin in tara. Bucurestiul, din nefericire, a facut un pic o exceptie si bucurestenii s-au dus intr-un procent foarte mic la vot, dar trebuie sa vedem si de ce a fost asa. Poate partidele trebuie sa vina cu oferte mai atractive, poate partidele nu au inteles foarte bine ce doresc bucurestenii de la administratia locala", a declarat Iohannis cu privire la alegerile locale care au avut loc duminica.

In legatura cu faptul ca persoane care au probleme in justitie au fost alese in functii de primari, presedintele Iohannis a spus: ”Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale si, din pacate, trebuie sa recunosc ca si aici (in Luxemburg - n.r.) am fost intrebat de ce este posibil ca in Romania sa fie alese persoane cu probleme cu legea”.

El a spus ca va vorbi pe acest subiect dupa publicarea rezultatelor finale.

Intrebat daca a discutat cu liberalii despre rezultatele pe care PNL le-a obtinut, Iohannis a spus: "Cred ca este bine, intr-un fel, ca am avut aceasta vizita de stat imediat dupa alegeri si, pana ne intalnim cu totii, o sa fim iarasi foarte calmi si o sa analizam la rece toate rezultatele".

Presedintele a adaugat ca nu este rolul sau sa analizeze rezultatele unui partid.

Klaus Iohannis efectueaza luni si marti o vizita de stat la Luxemburg.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO