Ponta: Candidatul la Presedintie din partea PSD si ACD, stabilit de sondaje

Ultima actualizare: 18-05-2012 10:43
Victor Ponta

Ponta a afirmat ca, daca se va ajunge la o alianta PSD-ACD care sa aiba candidat unic pentru Presedintie, acesta va fi desemnat in urma sondajelor.

Intrebat cine ar putea fi candidat la Presedintie, el, ca social-democrat, sau Crin Antonescu, ca liberal, Ponta a raspuns: "Va candida din partea aliantei PSD - ACD la functia de presedinte cel care va fi in sondajele de opinie aflat pe primul loc in preferinta electoratului".

Presedintele PSD a mai afirmat ca nu stie daca o eventuala alianta PSD-PNL-PC va obtine la alegerile parlamentare mai multe voturi decat daca cele trei partide ar candida separat. "Dar stiu ca vom putea impiedica un nou abuz constitutional din partea domnului Basescu", a adaugat el.

Presedintele PSD a afirmat ca alianta cu ACD trebuie sa obtina majoritatea absoluta in Parlament si sa propuna o singura persoana pentru functia de premier. Intrebat daca el si Crin Antonescu sunt "obligati" de Dinu Patriciu pentru a forma alianta PSD-PNL, Ponta a raspuns: "Aluzia la domnul Patriciu cred ca este o confuzie in ce ma priveste".

Ponta: Alianta PSD-ACD, gata inainte de luna martie

PNL si PC au semnat, oficial, protocolul Aliantei de Centru-Dreapta

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO