PNL: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere şi pensii speciale

Ultima actualizare: 21-08-2019 09:44
parlament
Agerpres

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu spune că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat, iar aceștia trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

„Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Mesajul integral publicat de liberal pe Facebook:

„Vine momentul adevărului!

În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE!

Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile.

Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţă că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi.

Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul romanilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merita fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.)

O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!

Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste.

Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat.

Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administratie- adică taxarea sinecurilor.

Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba.

A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă.

Este inadmisibil să dai spaga să lucrezi în sectorul public când economia privat importa forţa de muncă din exterior!

Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!

CNSP încă nu a publicat estimările de vară deşi avem o rectificare bugetară. Trebuiau publicate în iulie. Sigur şi-au încasat salariile. Le-au încasat şi atunci când NU au făcut studiu de impact pentru legea salarizării, legea pensiilor, OUG 114 etc.

Curtea de Conturi nu a investigat exectutia bugetară de anul trecut, nici pe cea de acum doi ani şi nu dă semne că vrea să investigheze aceasta rectificare bugetară. Dar salariile le primesc. La fel şi pensiile speciale.

ANAF… trebuie restructurat din temelii. Zilnic primesc de la cetăţeni exemple de abuzuri ale funcţionarilor ANAF. Abuzuri pentru care aceştia nu plătesc niciodată.

CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MĂI, CNAS etc.. instituţii care ar fi trebuit să-i protejeze pe romani de ABUZURILE infractorilor de la PSD+ALDE nu-şi fac treaba. Dar primesc salarii, sinecuri şi pensii speciale.

AJUNGE!

Vine curăţenia de primăvară.”

Olguţa Vasilescu: Să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale „bune”

 

În replică, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a ironizat PNL, precizând că în acest caz liberalii trebuie votaţi masiv deoarece „promit doar de-ale «bune»”.

„Păi, zic să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale «bune»... Ce o să-l mai plângeţi pe Băsescu! Da! Pe Băsescu! Ăştia sunt mai răi şi mai fomişti ca el... Guvernul PSD o să vi se pară fantastic şi de neînchipuit!”, a scris fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO