Olguța Vasilescu: Un deputat PNL i-a cerut lui Iordache să vorbească la telefon cu Iohannis

Ultimul update: Miercuri 05 Decembrie 2018 14:16
Data publicarii: Miercuri 05 Decembrie 2018 13:28
Categorie: Politic
Olguta Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu a declarat miercuri că deputatul PNL Nicolae Neagu i-a cerut președintelui de ședință, Florin Iordache, să elibereze scaunul de la prezidiul Camerei Deputaților și să vorbească la telefon cu președintele Klaus Iohannis.

”Cred că nu cunoașteți un amănunt foarte important și anume că domnului președinte de ședință, adică domnului Iordache, i s-a solicitat de către un deputat PNL ca să se ridice de pe scaun, pentru că și-a făcut treaba și să-i dea la telefon pe președintele Klaus Iohannis.

Asta s-a întâmplat în această ședință. Nu au vorbit, domnul Iordache a refuzat să vorbească la telefon. Domnul Neagu, de la PNL, vă rog să-l întrebați pe el.” - a spus Olguța Vasilescu, miercuri, după scandalul din Camera Deputaților.

"Nu cred că se fac glume la nivelul acesta, cu preşedintele României, cel puţin de către parlamentarii PNL. Cu certitudine ceea ce s-a întâmplat astăzi arată că sunt şi alte forţe, în afara Parlamentului, care au acţionat la ceea ce s-a întâmplat în Cameră. Ideea a fost: 'te rog frumos să te ridici de la prezidiu, astfel încât să se poată aşeza celălalt vicepreşedinte din partea PNL şi să înceapă procedura de revocare'", a adăugat Olguţa Vasilescu.

Ea a susţinut că ştie toate aceste lucruri de la Florin Iordache şi a precizat că aceste discuții nu există pe stenograme.

În replică, deputatul PNL Nicolae Neagu a negat că i l-ar fi dat la telefon pe Klaus Iohannis vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache.

Neagu a precizat că doar "l-a rugat, i-a făcut o sugestie" lui Florin Iordache să se ridice de pe scaun, ca să părăsească şedinţa, şi a acuzat o strategie a PSD menită "să agite lucrurile" pe tema revocării lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputaţilor.

"Nu am discutat cu preşedintele Klaus Iohannis de la o întâlnire pe care am avut-o cu dânsul cred că în urmă cu vreo trei săptămâni. (...) Alte discuţii cu domnul preşedinte nu am avut nici în fapt, nici pe telefon. Nu am telefonul domniei sale, nu am discutat cu domnia sa, nu am fost sunat de domnia sa, de absolut nimeni de la Palatul Cotroceni. Dacă cineva speculează că ar fi fost o discuţie cu domnul preşedinte Iohannis este eventual o temere a unora, dar acest lucru nu s-a produs. Este adevărat că, la un moment dat, m-am îndreptat spre preşedintele de şedinţă, domnul Iordache, şi i-am sugerat că ceea ce ar trebui să facă din punctul domniei sale de vedere a făcut, că între timp s-a constatat o altă majoritate, care a votat ceva - şi anume demisia sa şi a domnului preşedinte Dragnea şi că ar trebui ca în acel moment să îşi încheie misiunea. (...) Şi, pentru că ne ştim de ani de zile, i-am spus: 'dacă ţi-e un pic greu, te invit la o cafea"", a declarat Neagu, la Parlament.

El susţine că de pe telefonul său "ar fi fost exclus" ca cineva să discute cu Florin Iordache şi a adăugat că el nu vorbeşte niciodată la telefon cu şeful statului.

"Se poate verifica. Am un număr de telefon care se află pe site (al Camerei Deputaţilor - n.r.), este public. Oricând se poate vedea dacă am vorbit sau nu am vorbit (cu Iohannis - n.r.). Nu am nicio chestiune de ascuns. Nu doar că nu vorbeam cu dl preşedinte, nu vorbeam cu nimeni la telefon. (...) Fiind deputat de Sibiu, s-ar putea să fi fost şi acest motiv: 'hai să mai băgăm ceva în această temă". Totul este o strategie la care s-au gândit pentru a inflama în continuare pe această temă", a afirmat Neagu.

Miercuri a fost circ de zile mari în plenul Camerei Deputaților. Liberalii au cerut revocarea președintelui Liviu Dragnea și chiar au ales un nou președinte de ședință din partea PNL.

Acesta a anunțat demiterea lui Liviu Dragnea, precum și a lui Florin Iordache, cel care a condus lucrările Camerei.

Înlocuirea celor doi nu este, evident, recunoscută de către social-democrați, care acuză opoziția că a făcut doar o mascaradă.

Opoziția și-a mobilizat deputații, iar la începutul ședinței de plen a venit cu propunerea de revocare din funcție a lui Liviu Dragnea. Acesta nu a fost prezent în sală.

Olguta Vasilescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Suciu: ”Este o ruşine ce se întâmplă în plen. Opoziția să rămână pepsi, adică agitată”
Suciu: ”Este o ruşine ce se întâmplă în plen. Opoziția să rămână pepsi, adică agitată”
VIDEO: Scandal în Parlament. Un deputat a încercat să-i smulgă microfonul lui Iordache
VIDEO: Scandal în Parlament. Un deputat a încercat să-i smulgă microfonul lui Iordache
Circ de zile mari în Parlament. Opoziția a forțat revocarea lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților
Circ de zile mari în Parlament. Opoziția a forțat revocarea lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților
Ce l-a nemulțumit cel mai mult pe deputatul Mihai Mohaci, care a plecat din PSD
Ce l-a nemulțumit cel mai mult pe deputatul Mihai Mohaci, care a plecat din PSD
VIDEO PROTVPLUS.RO
Codrin Stefanescu
Codrin Ştefănescu, avertisment despre Consiliul PSD: "Toţi să fie atenţi la Dragnea"
Orban: Alegerile anticipate, cea mai bună soluţie, în cazul căderii guvernului
CCR numește ”absurdă” o modificare PSD-ALDE privind sancționarea corupției
Dan Tudorache: Problema amnistiei și grațierii ar trebui lămurită duminică, la CEX-ul PSD
Tăriceanu susține "soluţia celor două state": Israel şi Palestina
Iohannis afirmă că "ar fi hazardat" să spună că România va fi pregătită să intre în zona euro în 2024
Klaus Iohannis, Theresa May
Klaus Iohannis, întâlnire ”importantă” cu Theresa May: ”Ca să o încurajez puţin”
USR, discuție cu Tudorel Toader și Viorica Dăncilă. Propunerea făcută pe Justiție
Klaus Iohannis: Ar fi ciudat ca opoziția să renunțe la moțiune
Opoziţia a depus moţiunea "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României”
Preşedintele Klaus Iohannis participă, azi, la Bruxelles, la Summitul Euro
Alianța Vestului. Ponta: ”Atenuează efectele nocive ale Puterii centrale (analfabetă)”