Meleşcanu i se opune lui Dragnea privind desecretizarea memorandumului despre Israel

Dată publicare: 24-05-2018 11:31
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Teodor Melescanu

Ministrul Teodor Meleşcanu s-a întâlnit joi dimineaţă cu liderul PSD, cu care a avut o discuţie privind politica externă.

Ministrul Afacerilor Externe a stat o oră în biroul lui Liviu Dragnea, unde, oficial, a avut loc o discuţie privind dimensiunea de politică externă a programului de guvernare. Principalul subiect a fost mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ulterior, Meleşcanu a declarat că fiecare minister va avea o lună la dispoziţie să prezinte MAE, în scris, avantajele care ar rezulta din mutarea ambasadei în domeniul de resort al ministerului respectiv. De asemenea, a cerut Preşedinţiei să desemneze o persoană pentru acest demers, dar Cotroceniul ar fi răspuns negativ.

Privind cererea liderilor PSD, inclusiv preşedintele partidului, de desecretizare a memorandului referitor la mutarea ambasadei, Meleşcanu a afirmat public că punctul său de vedere, pe care i l-a transmis şi lui Liviu Dragnea, este că "nu este bine să desecretizăm astfel de documente", precizând că el mai degrabă s-ar opune unui astfel de demers.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern nu există în acest momentul subiectul desecretizării memorandumului, dar dacă va fi luat în discuţie, Meleşcanu a afirmat că va susţine aceeaşi poziţie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO