Crin Antonescu: Dan Mihalache, inlocuit la SGG din cauza "declaratiilor nepotrivite"

Ultima actualizare: 16-11-2012 06:47
Crin Antonescu

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marti, ca secretarul general adjunt al Guvernului, Dan Mihalache, a fost inlocuit in functie din cauza "declaratiilor nepotrivite" pe care le-a facut.

Antonescu a explicat ca, din punctul sau de vedere, pe care l-a impartasit si premierul Ponta, este inacceptabil ca un oficial al statului roman sa puna la indoiala elemente fundamentale din politica externa a Romaniei.

El a spus ca schimbarea din functie a lui Dan Mihalache nu are de-a face nici cu solicitarile lui Traian Basescu, nici cu tema presupusei incompatibilitati, aratand ca decizia a fost luata luni dimineata.

Intrebat cum comenteaza explicatiile date de Dan Mihalache pentru inlocuirea sa din functie, aratand ca va ramane in structura guvernamentala, Antonescu a spus ca aceasta chestiune va fi decisa de premierul Ponta.

Sinteza declaratiilor presedintelui PNL, Crin Antonescu:

- "Ieri seara, domnul presedinte Traian Basescu a facut niste declaratii. Dupa cum era de asteptat a intrat in campanie electorala."

- "Romania nu este un stat de drept. Asta este o afirmatie defaimatoare si naste intrebarea "daca Romania nu este stat de drept, atunci ce este?" Un regim bananier, dictatorial? Ce este presedintele, este cumva ostatic? Am vrea sa avem raspuns si la aceste intrebari."

- "Traian Basescu detine legal, dar nu legitim, functia suprema, iar responsabilitatea sa este maxima."

- "Incercand sa argumenteze aceste afirmatii ireponsabile, domnul Basescu spune ca anumite institutii sunt criticate public. Acest lucru nu este interzis. Am putea sa intrebam la fel de bine, atunci cand ataca in permanenta Senatul, Camera Deputatilor, nu cumva se afla in aceeasi situatie?"

- "Dan Mihalache nu a fost inlocuit de premier din cauza acuzatiei nefondate de incompatibilitate, ci a fost inlocuit in urma consultarii pe care am avut-o cu premierul, la care a participat si el, pentru declaratii nepotrivite - nu antiamericane, nu stiu de unde a aparut termenul, sper ca nu apartine Guvernului, sper ca apartine comentatorilor".

- "Parteneriatul Romaniei cu SUA e un pilon fundamental al politicii externe a Romaniei, e punctul cardinal al acestei politici, e cea mai importanta realizare a politicii externe a Romaniei, impreuna cu faptul ca suntem membri NATO si UE. Nimeni din PNL, din USL, nu l-a pus la indoiala, nu le pune in fond nici Dan Mihalache, dar in calitatea sa oficiala a facut o declaratie nepotrivita, care, in politica, cand ai asemenea demnitate, se platesc. Nu inseamna ca e antiamerican sau ca a facut declaratii antiamericane".

- "Activitatea lui publica, politica va continua. Cauza (inlocuirii - n.r.) este cea pe care am spus-o. Dan Mihalache e un om mult prea instruit in acest gen de tematici ca sa nu inteleaga ca exista declaratii nepotrivite care se platesc. Aici nu e vorba de a da satisfactie cuiva, ci se intampla, sunt oameni politici importanti care au facut declaratii nepotrivite si au demisionat, au revenit. (...) Parteneriatul cu SUA nu poate fi pus in discutie in functie de Horia Georgescu sau de altcineva".

Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache (membru PNL) a fost demis marti de premierul Victor Ponta. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO