Kelemen Hunor, la congresul UDMR: „În 13 ani, am schimbat 13 guverne. Unde să mai fie, și loc de eficiență”

Ultima actualizare: 18-09-2021 10:10

„În 13 ani, am schimbat 13 guverne. Unde să mai fie, și loc de eficiență”. Sunt vorbele lui Kelemen Hunor, președintele UDMR, singura formațiune care a rămas constant la guvernare, în ultimii ani.

Declarația a fost făcută, la congresul partidului, unde a fost prezent și Florin Cîțu, care i-a replicat zâmbind: „Vă asigur că vom rămâne la guvernare, patru ani”.

Premierul intenționează să refacă alianța cu USR înainte de împlinirea termenului constituțional ,care l-ar obliga să obțină un vot de încredere, în parlament.

Liderul UDMR a facut aceasta declaratie in fata colegilor de partid si a invitatilor reuniti in congresul formatiunii. Premierul i-a raspuns facand aluzie la USR PLUS, partid cu care a impartit guvernarea pana saptamana trecuta.

Acesta e guvernul care va rupe acest ciclu. O sa stam la guvernare 4 ani de zile. E important ca partenerul pe care il ai nu se tanguie, nu si ia jucariile si pleaca acasa”, a declarat Florin Cîțu.

Cu o motiune de cenzura tergiversata si cu cinci portofolii ocupate de ministri interimari, Guvernul are numai doua optiuni descrise de liderul UDMR.

Trebuie sa facem un efort comun si sa punem pe picioare coalitia. coalitia inseamna dialog, compromise. A doua optiune e un guvern minoritar”, a mai spus Kelemen Hunor.

Doar ca varianta unui guvern minoritar presupune negocierea tuturor proiectelor cu partidul condus de Marcel Ciolacu, PSD. Ar fi ultima solutie luata in calcul de liberali si de aceea spera sa aduca USR PLUS inapoi la guvernare inainte ca ministrilor sa le expire interimatele. Florin Citu nu si-ar dori sa ma ajunga la un vot de incredere in Parlament. Spune ca exista si o alta solutie.

Merg doar ministri care trebuie sa fie numiti, nu trebuie sa mearga Guvernul. E foarte simplu, asta este”, a mai declarat Florin Cîțu.

Liderii USR PLUS au declarat clar ca nu vor intra la negocieri cu PNL atata timp cat Florin Citu este prim-ministru. De aceea, susrse politice, au aratat ca nu este exclus ca actualul premier sa fie retras din fruntea executivul dupa data de 25 septembrie, cand este programat congresul PNL.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!