O noua intalnire Klaus Iohannis - Donald Trump, la Varsovia, la doar o luna dupa vizita istorica la Casa Alba


Ultimul update: Joi 06 Iulie 2017 07:10
Data publicarii: Luni 03 Iulie 2017 11:54
Categorie: Stiri Politice

Presedintele Klaus Iohannis va participa joi, la Summitul „Initiativei celor Trei Mari” (Baltica – Adriatica – Neagra), ce va avea loc la Varsovia si unde ar putea sa aiba o noua intalnire cu liderul de la Casa Alba

La reuniune vor participa sefi de stat si reprezentanti ai acestora din 12 tari din Europa Centrala si de Est: Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ungaria.

In calitate de invitat special, la Summit va fi prezent si presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Surse apropiate presedintiei afirma ca cei doi sefi de stat vor avea o noua intalnire bilaterala in marja reuniunii. Klaus Iohannis a fost intr-o vizita oficiala la Washington in iunie.

„Initiativa celor Trei Mari” urmareste sa ofere sustinere politica pentru o mai buna cooperare si interconectare a economiilor statelor din spatiul geografic cuprins intre cele trei mari - Adriatica, Baltica si Neagra - in domenii precum energie, transporturi, telecomunicatii sau protectia mediului, se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale.

VIDEO PROTVPLUS.RO