Graham Watson (ELDR) despre boicotarea referendumului: Ce fel de democrati sunt Barroso si Basescu?

Dată publicare: 26-07-2012 07:57
Dată actualizare: 10-08-2012 03:07


Graham Watson, Traian Basescu

Presedintele ELDR, Graham Watson, a criticat miercuri decizia PDL de a boicota referendumul pentru demiterea presedintelui.

Intr-o democratie veritabila, partidele politice ar trebui intotdeauna, fara exceptie, sa incurajeze oamenii sa-si indeplineasca obligatiile civice, participand la referendumuri. Din moment ce presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintele suspendat al Romaniei, Traian Basescu, au insistat pe necesitatea existentei unui cvorum de participare de 50% plus 1 pentru validarea referendumului, fapt care depaseste practicile democratice obisnuite, cat si recomandarile Consiliului Europei, ar trebui, de asemenea, sa-i indemne pe cetateni sa-si exprime optiunea, participand si votand la referendum", a spus Watson, potrivit unui comunicat al PNL.

El se intreaba ce fel de democrati sunt presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si Traian Basescu daca nu fac apel pentru prezenta la vot.

"Daca presedintele Comisiei Europene si presedintele suspendat nu o fac, ma intreb ce fel de democrati sunt ei?", incheie Graham Watson, presedinte al ELDR (European Liberal Democrat and Reform, n.r.).

Rezultatele referendum 2012 le puteti afla - LIVE pe stirileprotv.ro

Primele date ale scrutinului de duminica, 29 iulie 2012, privind prezenta la vot, incidentele la nivel national (raportate de autoritati), dar si rezultatele de la Referendum 2012 le veti afla pe www.stirileprotv.ro.

Astfel, in ziua referendumului, corespondentii ProTv vor transmite LIVE imagini pe www.stirileprotv.ro si vor relata din cele mai importante locuri.

ESTI DE ACORD CU DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU? INTRA SI VOTEAZA ACUM IN APLICATIA REFERENDUM STIRILEPROTV.RO

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO