Gabriel Oprea, posibilul presedinte al parlamentarilor independenti

28-02-2010 00:00

Cel putin asa cred cei mai multi dintre alesii care au dezertat din PSD si PNL. Nu au gasit inca un nume pentru noua formatiune, dar lucreaza intens la ideologie si, de ce nu, se pregatesc sa ceara cat mai multe functii in guvern.

Cu sinceritate, multi recunosc ca au plecat din PSD si PNL pentru ca vor si ei la guvernare. Chiar daca vin din partide cu ideologii diferite, nu-si fac probleme ca nu se vor intelege. Stiu deja ca doctrina va fi una de centru stanga: "E un melaj de idei liberale pe o doctrina care vrem sa fie orientate de stanga", spune deputatul independent Valeriu Steriu.

Nu au gasit inca un nume pentru partid si mai este cale lunga pana cand acesta se va infiinta oficial. Majoritatea il vad insa presedinte pe ministrul apararii, Gabriel Oprea.

In acest moment numarul parlamentarilor independenti se apropie de 30. Dupa ce isi vor inscrie formatiunea la tribunal, acestia spun ca vor initia noi negocieri cu PD-L pentru a primi mai multe functii in Executiv.

Altii spun ca vor insista ca portofoliile Ministerului Muncii si al Externelor sa le revina lui Marian Sarbu, respectiv Cristian Diaconescu.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO