Elena Udrea: "USL se dezintegreaza la Bucuresti. E o constructie de tip Frankenstein"

Elena Udrea si membri ai PDL Bucuresti

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, este de parere ca USL "se dezintegreaza si dispare la umbra marilor si ilustrilor sai conducatori".

Ea subliniaza faptul ca scandalurile care "se tin lant" arata "de ce bucurestenii nu trebuie sa-si puna sperantele si increderea intr-o constructie politica de tip Frankenstein".

In opinia Elenei Udrea, USL este "o constructie politica artificiala, conjuncturala", creata cu un singur scop, acela al castigarii alegerilor. "Nu are absolut nicio legatura cu ce inseamna cetateanul si nevoile sale. De altfel, reprezentantii sai nici nu mimeaza vreo solutie, ci doar incearca, in fiecare seara, pe toate posturile de televiziune, sa ii convinga pe romani ca responsabilitatea politica e o greseala. E un mod superficial de-a face politica, la ciupeala, care nu imbunatateste deloc viata romanilor, ci incearca sa satisfaca doar pretentiile de putere ale PSD-istilor si PNL-istilor", scrie Udrea pe blogul personal.

Potrivit Elenei Udrea, ceea ce s-a intamplat in Capitala cu "eliminarea" lui Andrei Chiliman de la conducerea PNL Bucuresti este "dovada cea mai clara a faptului ca, in acest moment, in interiorul USL se duce o batalie pe viata si pe moarte privind candidaturile pe care opozitia le va depune".

"Se joaca la rupere, iar victime cad cei care nu intra in jocul celor trei decidenti: Crin Antonescu, Victor Ponta si Dan Voiculescu. De astazi, asa cum se prezinta lucrurile, PNL nu mai exista la Capitala", sustine ea.

Citește și
Andrei Chiliman - COVER
Andrei Chiliman: Iau in considerare foarte serios demisia din PNL
Imagini surprinse cu drona arată un sat ucrainean în ruine în timp ce localnicii fug din calea rușilor VIDEO

Elena Udrea mai scrie ca, "pana ieri, USL-ul poza intr-un monolit care se lupta cu «tirania» presedintelui", Victor Ponta rupea scrisoarea de la Traian Basescu "in modul cel mai cabotin cu putinta", iar "discutiile de la televiziunile prietene nu uitau sa aminteasca despre problemele din PDL".

"Iata ca, de fapt, lucrurile stau cu totul invers: USL se dezintegreaza si dispare la umbra marilor si ilustrilor sai conducatori, stand pe un adevarat butoi de pulbere, care in curand va si exploda - sunt curioasa cum va reactiona Crin Antonescu cand va auzi ca Andrei Chiliman il acuza de «politicianism» si ca «face politica numai la talk-show-urile de televiziune» si ii aminteste ca «in politica au castig de cauza cei care joaca sah, nu poker!». Nu numai ca PSD, PNL si PC nu au un candidat pentru functia de Primar General, trebuind sa apeleze la Sorin Oprescu, dar arata ca nu pot sa se inteleaga nici in ceea ce priveste candidaturile la sectoare.

In acest moment, au agreat candidatii doar la Sectorul 3, Robert Negoita, Sectorul 4, plimbaretul Cristian Popescu Piedone, si Sectorul 5, Marian Vanghelie. Acum devine, deci, clar ca toata presiunea pusa asupra PDL Bucuresti privind desemnarea candidatilor si crearea unui sentiment de incertitudine au fost rezultatul unei strategii de acoperire a problemelor proprii cu care se confrunta partidele din opozitie", sustine Udrea.

Potrivit liderului PDL Bucuresti, aceste scandaluri care "se tin lant" la nivelul USL arata de ce bucurestenii "nu trebuie sa-si puna sperantele si increderea intr-o constructie politica de tip Frankenstein". "Acesti oameni nu pot sa se inteleaga, sunt uniti doar de motivatii personale nicidecum de solutii pentru problemele cu care se confrunta cetatenii", adauga ea.

Elena Udrea adauga ca "lupta dusa astazi in interiorul USL, care-l face pe Crin Antonescu sa-l destituie pe unul dintre liderii «grei» ai PNL", arata faptul ca sondajele de opinie care ii prezinta pe cei din opozitie ca invingatori reprezinta simple fumigene de presa menite sa ascunda adevarul: opozitia se prabuseste, pierzandu-si, din cauza problemelor interne, mare parte a capitalului de incredere".

Liderul democrat-liberal mai spune ca "PDL ramane solutia cea mai buna pentru bucuresteni". "Pe de o parte, pentru ca este singurul partid de numele caruia se pot asocia proiecte mari de infrastructura pentru Capitala (Pasajul Basarab, Stadionul National, statia de epurare de la Glina etc.). Pe de alta parte, pentru ca e un partid echilibrat, cu o structura politica foarte stabila, care poate sa le reprezinte mai bine interesele. Nu este o constructie politica realizata doar pentru a castiga alegerile si a se dizolva apoi in scandaluri zgomotoase asa cum este USL. Sunt convinsa ca acest lucru va fi constientizat si de cetatenii Capitalei", mai scrie Udrea pe blog.

Andrei Chiliman a fost inlocuit luni cu Eugen Nicolaescu la sefia PNL Bucuresti, iar Mariana Campeanu a devenit vicepresedinte al filialei.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ulterior ca, pentru prima oara, dupa aproape 23 de ani de cand este membru PNL, ia in considerare "in mod foarte serios" demisia din partid.

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
Crin Antonescu, despre demisia lui Chiliman din PNL:
Crin Antonescu, despre demisia lui Chiliman din PNL: "Ar trebui sa ia o decizie in doua-trei zile"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat afirmatiile lui Andrei Chiliman, care a spus ca ia in considerare "in mod foarte serios" demisia din partid, ca acesta ar trebui sa se hotarasca in doua-trei zile.

Andrei Chiliman: Iau in considerare foarte serios demisia din PNL
Andrei Chiliman: Iau in considerare foarte serios demisia din PNL

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, ca, pentru prima oara, dupa 20 de ani de cand este membru PNL, ia in considerare "in mod foarte serios" demisia din partid.

Udrea: Ungureanu poate fi liderul in jurul caruia sa se construiasca o noua forta politica
Udrea: Ungureanu poate fi liderul in jurul caruia sa se construiasca o noua forta politica

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, la un post de televiziune, ca premierul Mihai Razvan Ungureanu poate fi "liderul in jurul caruia sa se construiasca o noua forta politica de dreapta".

Recomandări
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții oamenii vor primi Sfânta Lumină ca simbol al Învierii Mântuitorului
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții oamenii vor primi Sfânta Lumină ca simbol al Învierii Mântuitorului

Pentru creștinii ortodocși și greco-catolici, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Potrivit Noului Testament în Sâmbăta Mare trupul Fiului lui Dumnezeu răstignit pe cruce a fost coborât în mormânt.

ProTV transmite în direct Slujba de Înviere de la Mănăstirea Antim din Capitală de la ora 23:45
ProTV transmite în direct Slujba de Înviere de la Mănăstirea Antim din Capitală de la ora 23:45

Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii iar ProTv vă transmite Slujba de la Mănăstirea Antim, din Capitală.

A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival
A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival

Pe litoral a plouat cu dosare penale. Poliţiştii au prins cu droguri mai mulţi turişti, în special străini, veniţi în România la festivalurile și petrecerile organizate la mare.