Dragnea: Amendă de 4% şi confiscarea produselor firmelor care practică dublul standard

Dată publicare: 14-05-2019 09:58
Dată actualizare: 14-05-2019 13:01


Presedintele PSD, Liviu Dragnea, face declaratii de presa la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD,

Liderul PSD Liviu Dragnea a depus la Cameră legea privind sancţionarea dublului standard de calitate pentru produse şi servicii, pe care a anunţat-o în repetate rânduri.

Propunerea prevede o "amendă de 4% din toate încasările şi confiscarea tuturor produselor", în cazul firmelor care practică dublul standard în România.

În expunerea de motive, Dragnea prezintă mai multe date din care rezultă aplicarea dublului standard, cum ar fi sucul de portocale care în România nu conţinea fruct, în timp ce în Germania reprezenta 3% sau peştele pane în care peştele era prezent în cantitate mai mică în produsul vândut în România decât în cel din Austria.

"Având în vedere situaţia de fapt, că marile de corporaţii furnizoare de produse de larg cosum, carburanţi şi servicii provin din Europa de Vest, acestea nu vor avea niciun interers să legiferez urgent dublul standard care afectează Europa de Est, ele fiind contributori importanţi la bugetele statelor de provenienţă", afirmă Dragnea în expunerea de motive, conform news.ro.

Propunerea legislativă, care îi are ca iniţiatori pe Liviu Dragnea şi Valeriu Steriu, are şase articole, care fac referire la reglementările UE în acest domeniu, precizează cui se aplică legea, definesc dublul standard pentru produse şi servicii şi precizează care sunt scnţiunile în cazul constatării dublului standard.

"Acestea sunt sancţiunile pe care le-am inclus în propunerea legislativă pe care o voi depune azi în Parlamentul României.

Este primul pas major al PSD împotriva companiilor care vând în România produse asemănătoare, dar de o calitate inferioară faţă de cele vândute în Occident. Este însă nevoie şi de patrioţi în Parlamentul European care să se asigure ca dublul standard privind calitatea alimentelor, medicamentelor şi a altor bunuri de larg consum vândute pe piaţa europeană va fi complet eradicat.

La fel cum ne-am luptat în România să creştem pensiile şi salariile pentru a reduce decalajele dintre cetăţenii români şi cei europeni, tot aşa ne vom bate în Parlamentul European pentru ca România să fie respectată şi să aibă un tratament egal cu celelalte state ale Uniunii Europene", a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO