Declarațiile de avere ale miniștrilor lui Orban. Cele mai inedite achiziții ale acestora

Guvern
Agerpres

Premierul Ludovic Orban deţine, potrivit declaraţiei de avere, o casă de vacanţă, un autoturism şi două depozite bancare.

Dar acesta nu este nici pe departe cel mai „avut” om din actualul Guvern, iată mai jos o listă cu declarațiile de avere ale principalilor oameni din Guvernul Orban.

Declarație de avere Ludovic Orban

 

Premierul Ludovic Orban deţine, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, o casă de vacanţă, un autoturism şi două depozite bancare.

Potrivit documentului, şeful Executivului, care are domiciliul în judeţul Ilfov, dispune de o casă de vacanţă dobândită în anul 2014. Imobilul are o suprafaţă de 200 de metri pătraţi şi este deţinut în co-proprietate cu soţia sa Mihaela Orban.

Citește și
Viorica Dancila, Olguta Vasilescu
Deputat PNL: Dăncilă nu a trecut în declarația de avere un ceas de aur, echivalentul a 119 pensii
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

Totodată, premierul a mai trecut în declaraţia de avere un autoturism Volkswagen Passat fabricat în 2007, dar şi două depozite bancare, constituite în 2010 pe numele soţiei. Unul dintre depozite, deschis la Raiffeisen Bank, are o valoare de 5.535 euro, iar cel de-al doilea, la Banca Comercială Română, de 6.275 euro.

Averea Ralucăi Turcan

 

Vicepremierul Raluca Turcan deţine, potrivit declaraţiei de avere, un apartament de 102 mp în Sibiu, achiziţionat în anul 2017 alături de soţul ei, Valeriu Turcan, două terenuri şi un autoturism.

Potrivit documentului afişat pe site-ul Guvernului, Raluca Turcan are un teren de 3.000 de mp în comuna Limanu, judeţul Constanţa, şi este coproprietar la un teren de 1.000 de mp în comuna Gruiu, judeţul Ilfov.

Turcan mai deţine un autoturism Toyota din anul 2008 şi bijuterii în valoare de 12.000 de euro.

Raluca Turcan şi soţul au împreună conturi de peste 350.000 de lei şi 190.000 de euro, fonduri de investiţii în valoare de 125.000 de lei, dar şi un credit de 11.361 lei contractat în anul 2014.

Vicepremierul are 1911 acţiuni la SIF Muntenia, în valoare de 1.901 lei, iar soţul deţine 98% din părţile sociale la Arthur and Regents SRL în valoare de 2.200 de lei şi 50% din părţile sociale de la SC News Gate Veritas SRL în valoare de 1.000 de lei.

Raluca Turcan a obţinut, anul trecut 133.380 de lei din indemnizaţia primită de la Parlamentul României, în vreme ce Valeriu Turcan a obţinut 45.000 de lei din salariul primit de la Universitatea Bucureşti şi 60.000 de lei salariul de la Arthus and Regents SRL. Totodată, Valeriu Turcan a mai primit câte 316.707 lei dividende de la fiecare dintre cele două firme la care este acţionar.

Averea Ministrului Tineretului și Sportului

 

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, deţine, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, un autoturism marca BMW X3, din 2014, şi are trei carduri de credit şi unul de salarii, depozitele fiind în valoare totală de 106.630 de lei.

Stroe nu deţine, conform declaraţiei de avere terenuri, apartamente sau alte active aducătoare de venituri.

În document mai apar două împrumuturi, unul scadent în 2040, în valoare de 208.800 de lei, şi unul către tatăl său, Dumitru Stroe, de 60.000 de lei, din care a restituit 40.000 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere, Ionuţ Stroe a primit o indemnizaţie ca deputat, în 2018, în valoare de 120.036 de lei.

Averea lui Ion Ștefan

 

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, deţine mai multe terenuri intravilane şi agricole, două case, un cont de 300.000 de euro la BRD şi venituri din dividende.

Potrivit declaraţiei de avere, care a fost publicată pe site-ul Guvernului, Ion Ştefan deţine două terenuri agricole în suprafaţă totală de 20.117 metri pătraţi, cumpărate în 2000 şi 2003, şi cinci terenuri intravilane (1.529.636 metri pătraţi), cumpărate în perioada 1998 - 2013.

Ministrul Lucrărilor Publice mai are două case, una cumpărată în 1999, în suprafaţă de 524 metri pătraţi, şi cealaltă în 2013, cu o suprafaţă de 130 metri pătraţi. El a obţinut 1.200 lei venituri din chirii.

În calitate de parlamentar, Ion Ştefan a obţinut, în ultimul an fiscal, un salariu lunar de 120.042 lei, iar soţia, Ştefan Mirela, un salariu de 14.400 lei de la SC Balcanic Prod SRL, Focşani.

Totodată, ministrul Lucrărilor Publice are venituri din dividende şi din alocaţia pentru cei doi copii.

Averea Ministrului Afacerilor Externe

 

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a înregistrat, în 2018, venituri de peste 260.000 de lei din activităţi diplomatice, didactice sau din drepturi de autor, potrivit declaraţiei de avere făcute publică miercuri.

Cele mai mari venituri ale acestuia, 140.041 lei, provin de la Administraţia Prezidenţială, unde a fost consilier prezidenţial la Departamentul de politică externă. Bogdan Aurescu şi-a suplimentat veniturile cu peste 110.000 de lei din cursurile predate la Universitatea din Bucureşti (76.318 lei), la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (26.370 lei) şi la Universitatea "Nicolae Titulescu" (9.500 lei).

De asemenea, ministrul de Externe a câştigat peste 10.000 de lei din drepturi de autor, dintre care 7.776 lei de la Universitatea din Bucureşti şi 2.876 lei de la Editura "C.H. Beck" din Bucureşti.

Din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia a Consiliului Europeni, Aurescu a dobândit un venit de 720 de euro.

La veniturile familiei, Aurescu a menţionat cei 57.792 de lei pe care soţia sa i-a obţinut sub formă de indemnizaţie de creştere a copilului şi alocaţie pentru copil, dar şi 16.760 lei din închirierea unui apartament al soţiei.

De altfel, ministrul Afacerilor Externe dispune, potrivit declaraţiei de avere, de trei apartamente situate în Bucureşti, dobândite în 1991, 2011 şi 2014, dintre care unul este pe numele soţiei.

În conturile bancare, Bogdan Aurescu are depozite de peste 115.000 de euro şi de peste 250.000 de lei. Trei depozite, unul de 66.287 de euro, unul de 211.549 lei (pe două carduri de debit salarii) şi un al treilea de 45.387 lei (pe un alt card de debit salariu), au fost constituite în 2019.

Averea ministrului Economiei

 

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 16 terenuri, 2 case, 16 conturi şi depozite bancare, dar şi acţiuni la mai multe companii, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului.

Popescu are 16 terenuri, agricole, forestiere sau intravilane. Cel mai mare este un teren agricol de 30.000 mp, iar cel mai mare teren intravilan are 13.752 mp

El deţine, în proporţie de 100%, o casă de locuit şi o casă de vacanţă. Soţia sa, Laura Negulescu, deţine 2 apartamente.

Popescu are 6 conturi curente la ING Bank, cea mai mare sumă depusă într-un singur cont depăşind 45.000 lei. Totodată, el mai are şi 2 conturi corente la Unicredit Bank.

Ministrul deţine şi 8 depozite bancare, cel mai valoros fiind de 51.500 euro, la Unicredit Bank.

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Citește și...
Ce avere are ministrul care a renunțat la venituri uriașe pentru a fi în Guvernul Orban
Ce avere are ministrul care a renunțat la venituri uriașe pentru a fi în Guvernul Orban

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a obţinut venituri de peste 560.000 de lei din activitatea de avocat, reiese din declaraţia sa de avere postată pe site-ul Guvernului.

Deputat PNL: Dăncilă nu a trecut în declarația de avere un ceas de aur, echivalentul a 119 pensii
Deputat PNL: Dăncilă nu a trecut în declarația de avere un ceas de aur, echivalentul a 119 pensii

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, afirmă că Viorica Dăncilă nu a trecut in declaraţia de avere un ceas Cartier Ballon Bleu, placat cu aur de 18 Karate, cu o valoare de catalog de 83.678 lei, adică echivalentul a 119 pensii.

Averea Adinei Vălean, verificată după ce a fost acceptată pentru postul de comisar european
Averea Adinei Vălean, verificată după ce a fost acceptată pentru postul de comisar european

Averea europarlamentarului PNL Adina Vălean, a cărei nominalizare pentru funcția de comisar european a fost acceptată, va fi verificată de comisia de specialitate a PE.

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.