Curtea Constitutionala discuta marti sesizarile PDL privind data si programul referendumului

24-07-2012 07:37

Curtea Constitutionala ia in discutie, marti, contestatiile PDL in cazul legii care modifica OUG 41 privind organizarea referendumului si a legii care modifica programul de vot.

Camera Deputatilor a adoptat, in 18 iulie, proiectul de modificare a Ordonantei de Urgenta 41/2012 privind organizarea referendumului, fiind mentinuta forma adoptata in plenul Senatului, cu extinderea intervalului orar de votare. Proiectul prevede in textul de modificarea a Ordonantei un interval de votare in cazul referendumului de la ora 7.00 la ora 23.00.

ESTI DE ACORD CU DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU? INTRA SI VOTEAZA ACUM IN APLICATIA REFERENDUM STIRILEPROTV.RO

PDL a depus in 19 iulie o contestatie la Curtea Constitutionala referitoare la legea care modifica Ordonanta 41 in sensul stabilirii programului de vot la referendum, dar si o contestatie la legea care stabileste ca orarul de vot va fi precizat prin hotarare de guvern.

Tot marti, Curtea Constitutionala discuta sesizarea PDL in cazul hotararii Parlamentului din 6 iulie prin care a fost stabilita data referendumului pentru demiterea presedintelui. PDL a atacat la Curtea Constitutionala articolul 3 din Hotararea Parlamentului prin care se stabilesc data si conditiile referendumului pentru demiterea presedintelui.

Potrivit articolului 3 din hotararea Parlamentului, "in situatia in care Curtea Constitutionala va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul Romaniei va lua act de hotararea acesteia si va decide asupra procedurii de urmat".

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat recent ca partidul a contestat prevederea din hotararea Parlamentului intrucat aceasta este ambigua si ar putea lasa loc unei decizii neconstitutionale.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO