Guvern: 200.000 de semnaturi din petitia PMP nu pot fi identificate. Udrea ameninta cu plangere penala impotriva lui Ponta

Ultimul update: Miercuri 30 Aprilie 2014 07:00
Data publicarii: Duminica 27 Aprilie 2014 11:21
Categorie: Politic
PMP, protest

Guvernul va sesiza Parchetul pentru petitia depusa la Guvern de catre deputatul Daniel Geanta din partea Partidului Miscarea Populara (PMP) impotriva accizei la carburanti.

Elena Udrea ameninta cu plangere penala

PMP va face plangere penala impotriva premierului Victor Ponta pentru amenintare si santaj la adresa celor care au semnat petitia PMP legata de acciza la carburant, a declarat, duminica, Elena Udrea, comentand astfel demersul Guvernului privind sesizarea Parchetului.

Reactia lui Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, duminica, despre demersul Guvernului privind sesizarea Parchetului in cazul petitiei PMP impotriva accizei la carburanti, el raspunzand: "Probabil si semnatura mea este falsa".

Raport: Din 300.000 de semnaturi, 200.000 nu pot fi identificate

In raport se arata ca, dupa deschiderea cutiei continand listele de semnaturi, au fost gasite 14.608 file cu 215.876 rubrici completate cu diverse date, din care doar 213.983 contin semnaturi, 1.012 cu nume indescifrabil sau incomplet, precum Paraschiv Magurele, Otomega Bucuresti, Gheorghe Oradea, in 3.252 rubrici nu este prezentata localitatea semnatarului, numarul total al al rubricilor cu date complete fiind de 209.719.

Din aceste 209.719 rubrici, numai 3.468 au insa date de natura sa identifice persoana, precum codul numeric personal si seria actului de identitate, din care au putut fi identificate 2.748 persoane, iar 720 de persoane au avut date de identificare inexacte sau necorespunzatoare adevarului, 255 persoane fiind mentionate cu date care apartin in realitatea altor persoane.

12 dintre semnatari nu mai sunt in viata

Guvernul a identificat si 12 cazuri in care semnatarii decedasera, in realitate, anterior datei de intocmire a listelor, chiar cu 15 ani in urma.

Inspectorii guvernamentali considera ca este evidenta alterarea continutului listelor prin contrafacerea subscrierii persoanelor decedate, fapta care poate intruni elementele constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, sanctionata de legea penala.

La sfarsitul lunii martie, Partidul Miscarea Populara a anuntat ca a depus, la sediul Guvernului, o lista cu peste 300.000 de semnaturi stranse de la cetateni pentru renuntarea la acciza suplimentara pe combustibil, ce ar urma sa intre in vigoare la 1 aprilie. La sediul Guvernului au fost prezenti pentru depunerea semnaturilor Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Cristian Petrescu, Clement Negrut, Florin Popescu si Daniel Geanta.

PMP, protest Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Ghid StirileProTV. Cati bani economisiti daca va montati statii GPL pe masini si care sunt dezavantajele
Ghid StirileProTV. Cati bani economisiti daca va montati statii GPL pe masini si care sunt dezavantajele
Solutia gasita de autoritati pentru a evita scumpirile dupa introducerea accizei la carburanti. Cine isi va recupera banii
Solutia gasita de autoritati pentru a evita scumpirile dupa introducerea accizei la carburanti. Cine isi va recupera banii
VIDEO PROTVPLUS.RO
viorica dancila si benjamin netanyahu
Viorica Dăncilă s-a întâlnit în Israel cu Benjamin Netanyahu
Toni Greblă: Probabil vom trimite la Cotroceni cazierul Olguţei Vasilescu
Ponta, despre scandalul energetic: ALDE şi PSD au numit proşti şi hoţi
Corina Creţu şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile europarlamentare
Klaus Iohannis a respins a 3-a oară numele propuse de Dăncilă la Transporturi și Dezvoltare
Băsescu: ”Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru al energiei”
primaria sectorului 1
Primarul sectorului 1, acuzat că minte, după o poză pusă pe Facebook: ”Fake news pe față”
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu lideri ai PNL. Orban: "Am fost mai mulţi”
PNL cere sesiune parlamentară extraordinară, pentru abrogarea ”ordonanței lăcomiei”
Klaus Iohannis, alături de liderii Europei, Merkel și Macron. Ceremonie în Germania
Guvernul aprobă înființarea orchestrei UE. Dăncilă: M-am implicat
Iohannis contestă legea care interzice organizarea de referendum în timpul europarlamentarelor