Crin Antonescu: PNL isi asuma, cu bune si cu rele, impreuna cu PSD si PC, rezultatul referendumului

Crin Antonescu

Liberalii s-au reunit, joi, in trei sedinte ale forurilor de conducere, BPC, Delegatia Permanenta si Consiliul National Executiv. Pe agenda discutiilor se afla analiza referendumului, dar si candidaturile pentru alegerile parlamentare din toamna.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca PNL isi asuma in intregime, impreuna cu PSD si PC, cu bune si cu rele, rezultatul referendumului de suspendare a presedintelui. El sustine ca nu a adus acuzatii la adresa PSD pe acest subiect.

Intrebat in legatura cu afirmatiile aparute ca ar fi adus acuzatii PSD in legatura cu suspendarea presedintelui Antonescu a spus: "Am vazut pe surse ca eu as fi adus acuzatii la adresa PSD. Nimic mai fals referendumul, suspendarea cu bune, cu rele, cu reusite cu nereusite este o chestiune asumata impreuna cu PSD, decontul favorabil, nefavorabil, al acestui politic il asumam impreuna cu PSD si PC, in USL. Toate lucrurile sunt intoxicari".

Antonescu a adaugat ca ii ureaza foarte multa sanatatate lui Ludovic Orban, care a spus ca nu e cazul sa piarda PNL pe mana PSD. El a precizat insa ca pozitia lui Orban este singulara si au fost foarte multi colegi liberali care nu au pus in discutie existenta USL si nimeni nu a pus in discutie despartirea de PSD.

"Foarte multa sanatate ii doresc. El (Ludovic Orban - n.r.) a spus aceste lucruri si in interior. L-am intrebat ce am pierdut pe mana PSD nu mi-a raspuns clar, au fost foarte multi colegi care nu pun in discutie existenta USL, care au spus ca am avut succes la alegerile locale si nimeni nu a pus in discutie despartirea de PSD. Este pozitia dlui Orban, a exprimat-o este singulara", a adaugat Antonescu.

Citește și
Crin Antonescu
Sarbu: Antonescu va reveni in Senat miercuri, pana atunci a fost prelungita delegarea pentru Filip
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Intrebat daca Orban risca vreo sanctiune Antonescu a spus ca: "Nu, cat sunt eu presedinte". 

El a mai aratat ca la sedintele PNL nu si-a cerut scuze pentru referendum deoarece considera ca nu a facut ceva pentru care sa-si ceara scuze. "Eu am spus altceva, in ciuda faptului ca Traian Basescu este categoric un presedinte profund ilegal care a fost pus in afara votului popular, totusi in termen de finalitate politica eu consider ca trebuie sa fim rezervati sa consideram sa avem in vedere partea de esec al referendumului", a adaugat Crin Antonescu.

Cronologia evenimentelor:

ora 11.55 Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost vizibil iritat de intrebarile jurnalistilor privind absenta sa la deschiderea sesiunii parlamentare a Senatului. El a spus ca nu raspunde unor critici si ca a fost plecat din tara, in concediu.

ora 11.50 Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde a declarat ca in opinia sa nu ar trebui sanctionat nimeni pentru rezultatul la referendum, prioritatea liberalilor fiind pregatirea serioasa pentru alegerile parlamentare, "mult mai grele" decat se asteapta partidul.

Despre sanctionarea conducerii partidului pentru situatia de la referendum, Frunzaverde a aratat ca nu considera ca trebuie sanctionat cineva. "Cred ca trebuie sa ne pregatim foarte serios pentru alegerile parlamentare, alegeri care vor fi mult mai grele decat ne asteaptam. Mult mai grele decat o arata astazi sondajele, care plaseaza USL la peste 60% si spun acest lucru, pentru ca ele se desfasoara, in baza legii electorale existente, care ajuta foarte mult partide cotate la nivelul PDL", a aratat vicepresedintele PNL.

ora 11.20 Crin Antonescu: "Suspendarile se produc in urma unor incalcari ale Constitutiei, nu asa, ca proiect"

ora 11.15 Solistul trupei Proconsul, Bodo, este prezent la sedinta conducerii PNL.

Liberalii au schimbat traditia din anii trecuti, cand reuniunile conducerii partidului din toamna se desfasurau in cadrul scolii de Vara, organizata pe litoral.

Anul acesta, PNL a renuntat la scoala de Vara, astfel ca Biroul Politic Central al PNL se va reuni, la ora 11.00, in sala de sedinte a grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, fiind urmata, la ora 12.00, de reuniunea Consiliului National Executiv si la ora 13.00 de cea a Delegatiei Permanente.

Pe ordinea de zi a sedintelor PNL se afla, pe langa o analiza a rezultatelor referendumului de demitere, la nivelul fiecarei filiale, si discutii privind candidaturile la alegerile parlamentare din toamna, unde liberalii vor candida in cadrul Uniunii Social Liberale (USL). Potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax, prioritatea PNL este in acest moment campania pentru parlamentare si obtinerea unui scor cat mai bun la aces scrutin, astfel ca sansele ca esecul referendumului sa mai fie un subiect central de discutie sunt foarte mici.

La sedintele PNL va participa si liderului formatiunii, Crin Antonescu, aceasta fiind prima aparitie in fata partidului de la finalizarea referendumului de demitere a lui Traian Basescu si de la expirarea interimatului sau la Palatul Cotroceni.

Liderul PNL, care a fost inlocuit pana acum la sefia partidului de ministrul Daniel Chitoiu, a plecat intr-o vacanta, in Italia, impreuna cu familia, imediat dupa revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni, fiind asteptat sa revina in tara in cursul zilei de miercuri, potrivit unor surse liberale.

Antonescu a mai venit la sediul PNL, unde avea loc sedinta a Biroului Politic Central, pe 22 august, cand inca era presedintele interimar al Romaniei, el declarand atunci ca dupa terminarea interimatului va reveni la pozitia din partid, acest lucru tinand sa ii informeze si pe colegii sai. Crin Antonescu nu a fost prezent nici la lucrarile Senatului din aceasta saptamana, care a marcat debutul sesiunii parlamentare de toamna.

De altfel, marti, el i-a prelungit delegarea vicepresedintelui Petru Filip la sefia Senatului, pentru 4 si 5 septembrie. Deciai, aparuta marti in Monitorul Oficial, aparea semnata in aceeasi zi la Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Antonescu a semnat marti o decizie potrivit careia Filip conduce Senatul pe 4 si pe 5 septembrie
Antonescu a semnat marti o decizie potrivit careia Filip conduce Senatul pe 4 si pe 5 septembrie

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a semnat, marti, o decizie, publicata in Monitorul Oficial, potrivit careia, in perioada 4-5 septembrie 2012, conducerea Senatului va fi asigurata de catre senatorul Petru Filip, vicepresedinte al Senatului. 

Sarbu: Antonescu va reveni in Senat miercuri, pana atunci a fost prelungita delegarea pentru Filip
Sarbu: Antonescu va reveni in Senat miercuri, pana atunci a fost prelungita delegarea pentru Filip

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a precizat, marti, ca delegarea vicepresedintelui Senatului, Petru Filip (PSD), pentru asigurarea conducerii Senatului se prelungeste automat. 

Cezar Preda:Ponta si Antonescu, aproape de finalul carierei politice; PSD sa-si caute lider credibil
Cezar Preda:Ponta si Antonescu, aproape de finalul carierei politice; PSD sa-si caute lider credibil

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, ca Victor Ponta si Crin Antonescu sunt foarte aproape de a-si incheia cariera politica, apreciind ca PSD trebuie sa-si caute un lider.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.