Comisia de apărare: Propunerea audierii lui Liviu Dragnea, respinsă

Liviu Dragnea
Inquam Photos / Octav Ganea

Propunerea audierii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în Comisia de apărare a Senatului, pe tema declaraţiilor legate de activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază, a fost respinsă.

Soluţia ca această propunere să revină comisiilor reunite de apărare ale celor două Camere aparţine senatorului Nicolae Moga şi a fost votată în Comisia de apărare din Camera superioară cu 7 voturi 'pentru' şi 2 'abţineri'.

"Vă citesc din Constituţia României, art. 64, alin. 4: 'Fiecare Cameră îşi constituie comisii permanente şi poate institui comisii de anchetă sau alte comisii speciale. Camerele îşi pot constitui comisii comune'. Eu vă propun ca acest subiect să fie discutat într-o şedinţă comună, Cameră - Senat", a declarat senatorul PSD Nicolae Moga.

Propunerea PNL de audiere a lui Liviu Dragnea a fost respinsă cu cinci voturi "împotrivă" şi patru "pentru".

"Noi considerăm că, atât timp cât planează asupra unor instituţii anumite suspiciuni, este foarte important ca cel care lansează în spaţiul public astfel de afirmaţii, în speţă dl deputat Liviu Dragnea, să vină să ne precizeze, să aducă dovezi, astfel încât interviurile dumnealui să nu fie numai simple poveşti pescăreşti, ci să vedem dacă sunt susţinute de poveşti", a afirmat senatorul PNL Nicoleta Pauliuc.

Citește și
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea, scandalul SPP: Nu avem cum să evităm această comisie
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Luni, liderul social-democraţilor a declarat că este nevoie de o anchetă parlamentară atât în cazul activităţii SPP, cât şi în privinţa unor şefi din diverse instituţii, "care se pare că acţionează ilegal". Totodată, Liviu Dragnea a precizat că această comisie va fi înfiinţată la următorul plen reunit al Parlamentului. Referindu-se la o eventuală modificare a Legii privind organizarea şi funcţionarea SPP, Dragnea a spus: "Sub nicio formă nu vrem să luăm SPP de la preşedinte".

Săptămâna trecută, Dragnea a anunţat că va merge la Comisia de apărare de la Senat pentru a fi audiat pe acest subiect.

Pe 29 ianuarie, Liviu Dragnea nu excludea posibilitatea existenţei unui scenariu vehiculat de presă şi analişti, conform căruia Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose ar fi avut "relaţii strânse cu persoane din zona serviciilor secrete". Mai mult, el susţinea că vicepremierul Paul Stănescu este cel care a denunţat o propunere venită din partea lui Lucian Pahonţu, şef al SPP.

"Şeful SPP-ului nu are de ce să interacţioneze cu premierul sau cu membri ai Cabinetului. (...) Este un coleg de-al nostru - de mine s-a ascuns - Paul Stănescu - probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă. El a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu, care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui - eu cred că vorbea doar în numele dumnealui - şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o să fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului. Dacă acelaşi tip de discuţie l-a avut şi cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, putem începe să avem explicaţii. Mi se pare un lucru foarte grav", spunea preşedintele PSD.

Vicepremierul Paul Stănescu a confirmat ulterior aceste informaţii. "A venit un prieten la mine din partea unui înalt funcţionar al statului român, am înţeles că Pahonţu îl cheamă, şi mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită la două săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării, că e foarte bine să colaborez, pentru că o să am protecţie, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual eu aş putea să preiau şi partidul chiar", povestea Stănescu, la Parlament, pe 31 ianuarie.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Tăriceanu propune ca Parlamentul să ancheteze SPP.
Tăriceanu propune ca Parlamentul să ancheteze SPP. "E inacceptabil"

Preşedintele Senatului susţine că "putem să discutăm şi despre crearea unei comisii parlamentare de anchetă" a SPP.

Liviu Dragnea, scandalul SPP: Nu avem cum să evităm această comisie
Liviu Dragnea, scandalul SPP: Nu avem cum să evităm această comisie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat, vineri, că nu crede că ar putea fi evitată înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

Dragnea, despre scandalul cu SPP: ”Deja se impune o comisie de anchetă”
Dragnea, despre scandalul cu SPP: ”Deja se impune o comisie de anchetă”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că se impune înfiinţarea unei comisii de anchetă privind Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP), întrucât "au început să iasă la iveală din ce în ce mai multe informaţii".

Dragnea l-a acuzat pe Pahonțu că folosește SPP-ul ca ”să colecteze informații”
Dragnea l-a acuzat pe Pahonțu că folosește SPP-ul ca ”să colecteze informații”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că şeful SPP, Lucian Pahonţu, foloseşte, de foarte mulţi ani, angajaţi ai acestei instituţii pentru a colecta informaţii. 

Călin Popescu-Tăriceanu a renunţat la SPP
Călin Popescu-Tăriceanu a renunţat la SPP

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat vineri, pentru Agerpres, că a renunţat la SPP.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.