Ciolacu: ”Au promis lapte şi miere. V-au minţit! Astăzi au dat drumul austerităţii”

08-02-2021 16:16


Marcel Ciolacu, Ludovic Orban

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat dur, luni, coaliția de guvernare, după ce liderul PNL Ludovic Orban a anunțat măsurile prin care Guvernul dorește să facă economie la bugetul de stat.

 

"În campania electorală au promis lapte şi miere. V-au minţit! Astăzi, au dat drumul austerităţii! Tăieri peste tot. Cu barda. De la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până şi de la transportul elevilor chiar în prima zi cu şcoli deschise. Practic, astăzi au îngropat toate speranţele unui popor întreg de a avea un trai decent, civilizat. Speranţele întregului mediu de afaceri la o revenire spre normalitate a economiei! Şi este doar începutul unui tunel lung şi negru al austerităţii", a scris Ciolacu, pe Facebook, potrivit Agerpres.

El susține că România va avea nevoie de minim 5 ani "pentru a ieşi din groapa în care ne-au aruncat aceşti incompetenţi".

"Nimic pentru popor, totul pentru clientela lor, pentru pilele lor, pentru rudele lor. Pentru toţi cei pe care i-au plantat în funcţii plătite gras. Pentru ei au bani! În rest, o mare de incompetenţă şi nicio soluţie pentru redresarea economiei, pentru lupta împotriva pandemiei sau pentru protejarea nivelului de trai", a afirmat Ciolacu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, precizând că voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021.

De asemenea, Orban a mai spus că pensiile nu mai cresc în acest an, ci din 2021.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO