Cine e Ioan Deneş, fostul electrician care ar putea ajunge ministru interimar al Mediului

Ultima actualizare: 26-08-2019 21:55
Ioan Denes
Agerpres

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că, dacă miniștrii ALDE își vor da demisia, portofoliile respective vor fi preluate interimar de câțiva miniștri social-democrați.

Astfel, Niculae Bădălău, Ioan Deneș și Radu Oprea vor prelua portofoliile pentru Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul. Ramona Mănescu, deși membru ALDE, va rămâne să conducă Ministerul de Externe.

Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, ar putea prelua interimatul la Mediu

Ioan Deneş a lucrat ca electrician la CFR, apoi a fost profesor la un centru de plasament şi a condus două societăţi comerciale. El a intrat în politică în 2000, când a devenit consilier local în Beclean. Apoi a fost consilier judeţean în Bistriţa Năsăud și, în 2012, a intrat în Parlamentul României.

Deneș a stârnit controverse în 2017, când a explicat de ce nu este de acord cu partenetriatul civil: „Atâta timp cât modul în care se comportă un cetăţean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce doreşte dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranşant: (...) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă", a spus atunci Deneş. El afirma că „nu are nicio problemă” cu persoanele de acelaşi sex care „se manifestă în locuinţă, în intimidate”, însă nu este de acord ca ele să se ţină de mână pe stradă.

Declarația sa a fost urmată de un protest în fața sediului central al PSD.

Inclusiv Liviu Dragnea, atunci șef al partidului, a ținut să se delimiteze de aceste afirmații, susținând că PSD este un partid tolerant, nu unul cu atitudini radicale.

În cea mai recentă declarație de avere, Ioan Deneș a trecut două case de locuit, care sunt pe numele soției, o autoutilitară și un autoturism. El a obținut, în calitate de ministru, un venit anual de 129.587 de lei. Puțin peste 194.000 de lei avea într-un cont deschis în anul 2007.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO