Boc: Discutiile cu FMI pentru incheierea unui nou acord incep in octombrie

22-09-2010 00:00


De la New York, premierul Emil Boc ne anunta ca luna viitoare Romania incepe sa negocieze un nou acord de imprumut cu FMI. Anuntul vine dupa ce, marti, presedintele Basescu a spus in plenul Parlamentului ca in 2011 ne imprumutam din nou.

Discutiile dintre autoritatile romane si oficialii Fondului Monetar International privind incheierea unui nou acord vor incepe in luna octombrie, cand delegatia Fondului se va afla la Bucuresti. Atunci se va decide si ce forma va avea acest acord, a declarat, miercuri, la New York, premierul Boc.

"Obiectivul Guvernului, in primul rand, este de a respecta acordul pe care il avem si de a-l duce la bun sfarsit in conditiile stabilite. Despre un nou acord vom discuta incepand cu luna octombrie, cand delegatia FMI va fi prezenta in Romania, si vom vedea la ce concluzie si la ce forma de acord vom ajunge", a spus Boc, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in Parlament, ca in 2011 Romania va semna un nou acord cu FMI.

Romania are un acord in acest moment cu FMI, UE si Banca Mondiala in valoare de 20 de miliarde de euro.

In plus, potrivit premierului, Romania ar urma sa iasa din criza cu cel putin sase luni mai tarziu decat celelalte tari, deoarece economia romaneasca s-a confruntat cu problemele generate de criza financiara cu sase luni mai tarziu comparativ cu alte state.

El a aratat ca in Statele Unite criza a fost resimtita in prima parte a anului 2008, in schimb in Romania problemele au aparut spre sfarsitul acelui an si mai ales in 2009.

VIDEO PROTVPLUS.RO