Bătaie la Primăria Capitalei. Primarul Mutu i-a dat un pumn viceprimarului Bădulescu

Ultima actualizare: 31-01-2019 16:14
Aurelian Bădulescu
Agerpres

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, şi primarul sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, au avut o altercaţie la primăria Capitalei. Potrivit relatărilor martorilor, citați de News.ro, Bădulescu l-a jignit pe Mutu, după care i-a dat un pumn.

FOTO: Viceprimarul Aurelian Bădulescu

Pe motiv că a condus şedinţa PSD de miercuri seară în care i-a fost retras sprijinul, viceprimarul Aurelian Bădulescu s-a luat la ceartă cu edilul sectorului 6, Gabriel Mutu.

Scena a avut loc într-o încăpere din PMB.

Incidentul a avut loc în şedinţa de grup a PSD care avut loc înainte să înceapă şedinţa Consiliului General al Capitalei.

La un moment dat, Bădulescu a început să îl jignească pe edilul sectorului 6. Potrivit aleşilor generali PSD, edilul Mutu s-ar fi enervat şi i-a tras un pumn viceprimarului.

FOTO: Primarul sectorului 6 Gabriel Mutu

Ulterior, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a explicat scandalul. El a spus că s-au certat după ce Mutu a decis să-i retragă sprijinul politic al PSD București.

"În faţa lipsei de argument juridic, în contradictoriu cu mine pe elemente de drept şi de statut, a înţeles să arunce în mine cu o sticlă plină cu apă, lovindu-mă în zona feţei. Cu siguranţă a trebuit să reacţionez, mi se pare că am reacţionat fără să mă temperez, în sensul în care m-am apărat. A ieşit o încrâncenare din care fiecare a înţeles ce a vrut. Da, au fost violenţe. Nu vreau să-l fac de râs pe domnul preşedinte interimar, l-am rugat să depăşim ziua de astăzi şi să nu ne facem de râs, dar a continuat cu presiunile", a relatat Bădulescu, care a admis, răspunzând unei întrebări, că "mai pe româneşte" a fost bătaie.

El a prezentat propria variantă privind modul în care s-a ajuns la acest conflict.

"Aşa cum ştiţi, de duminică a început această procedură de retragere a sprijinului politic, nici dânşii nu ştiu ce vor. În concret, astăzi, având în vedere decizia de ieri şi a faptului că i-am demonstrat (lui Gabriel Mutu, n.r.), deşi argumentele dumnealui au rămas undeva în spate, faptul că nu mi s-a permis accesul pentru a-mi susţine cauza, colegii de la organizaţia PSD Bucureşti au înţeles să nu susţină demersul dumnealui de a semna iniţiativa depusă în plenul şedinţei (n.r. - de a fi schimbat din funcţie caa urmare a retragerii sprijinului politic)", a spus Bădulescu.

El a susţinut că între consilierii generali PSD există un grup restrâns care susţin această cauză, motivaţi de anumite interese, motiv pentru care, îngrijorat de faptul că nu reuşeşte să izbutească cu instrumentele avute în CEx, Mutu s-a gândit să vină să facă presiune pe consilierii generali, astfel încât să semneze iniţiativa depusă la Consiliu.

"Deşi s-a explicat că nu este conform legii care reglementează activitatea pentru astfel de situaţii, dumnealui a avut acea intervenţie atipică, care a denotat de fapt disperarea unui preşedinte de organizaţie care înţelege să depăşească orice limită democratică în astfel de situaţii, în interiorul camerei de grup, acesta a început să facă presiuni asupra consilierilor generali, arătându-le acea hotărâre goală de rezultat, disperat după analiza de aseară a continuat explicând că este obligatoriu să susţină ceea ce el vrea", a declarat Aurelian Bădulescu, explicând cum s-a ajuns la bătaie, potrivit News.ro.

Mutu, despre conflictul cu Bădulescu: A fost o discuţie mai aprinsă 

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriel Mutu, a negat joi că s-ar fi bătut cu viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, precizând că au avut doar o discuţie "mai aprinsă".

Întrebat de presă dacă s-a bătut cu Aurelian Bădulescu la Primăria Capitalei, el a răspuns: "Se vede pe faţa noastră că am luat vreun pumn? Păi şi atunci? L-aţi văzut pe domnul Bădulescu că a luat un pumn?".

Mutu a precizat că discuţia cu viceprimarul Capitalei a avut loc în sala grupului consilierilor generali ai PSD şi nu s-au înregistrat violenţe. "A fost paşnic. A fost o discuţie mai aprinsă", le-a spus Mutu jurnaliştilor, potrivit Agerpres.

El a arătat că subiectul discuţiei l-a constituit decizia PSD Bucureşti de a-i retrage lui Bădulescu sprijinul politic. ''Acesta a fost subiectul. Dânsul a spus mai multe lucruri, eu am răspuns'', a menţionat Mutu.

PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, retragerea sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei pe motiv că vorbeşte urât cu colegii din PSD. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!