Basescu: Nu voi contesta deciziile BEC si CC privind referendumul; nu suntem o tara de babuini

Dată publicare: 26-07-2012 07:50
Dată actualizare: 24-08-2012 14:18


Traian Basescu, Maria Basescu

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca nu va contesta rezultatele finale pe care BEC le va prezenta, dupa finalizarea eventualelor contestatii privind votul la referendumul de duminica.

"Daca va fi un vot cu un referendum care a indeplinit toate conditiile legale si va fi un vot pentru plecarea presedintelui, voi pleca; daca legea va stabili conditii de continuare a mandatului, il voi continua, nu voi abandona tara intr-un moment de criza (...) Deci, pentru mine, eu stiu ca exista o singura institutie in Romania care stabileste mandatul presedintelui si aceasta este Curtea Constitutionala si ce va stabili Curtea Constitutionala aia voi face. E simplu", a declarat Traian Basescu, potrivit Mediafax, care citeaza RRA.

Intrebat in legatura cu declaratiile sale privind riscuri de fraudare de catre USL a votului la referendum, Basescu a spus ca va accepta rezultatul legal al referendumului.

"Doar nu suntem intr-o tara de babuini, cum sa nu accepti rezultatul votului popular? Asta e viata (...) Daca referendumul va fi validat de BEC, nu am ce sa comentez; daca rezultatul comunicat de BEC va fi validat si de Curtea Constitutionala, nu am ce sa comentez. Ce va imaginati, ca o sa iau o pusca de lemn, sa spun «Nu, eu stau aici, pe scaunul asta»?", a spus Basescu.

"Ceea ce nu inseamna ca, spre exemplu, ca sa ne intelegem, nu vreau sa fie confuzii, daca vor fi oameni bagand buletine de vot cu bratul in urne sau cu bratul de buletine ale unor oameni care sunt plecati prin strainatate, sa mearga sa-i inscrie pe liste; sigur ca vor fi contestatii, dar ele vor fi inainte de rezultatul final al BEC-ului. Cand BEC-ul a stabilit cifrele, nu le mai poate contesta nimeni", a mai spus Basescu.

Rezultatele de la Referendum 2012 le vei putea afla pe www.stirileprotv.ro

Primele date ale scrutinului de duminica, 29 iulie 2012, privind prezenta la vot, incidentele la nivel national (raportate de autoritati), dar si rezultatele de la Referendum 2012 le veti afla pe www.stirileprotv.ro.

Astfel, in ziua referendumului, corespondentii ProTv vor transmite LIVE imagini pe www.stirileprotv.ro si vor relata din cele mai importante locuri.

ESTI DE ACORD CU DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU? INTRA SI VOTEAZA ACUM IN APLICATIA REFERENDUM STIRILEPROTV.RO

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO