Andreea Paul Vass si-a modificat postarea pe Facebook dupa ce a devenit virala. "A trebuit sa sparg un pahar"

Ultima actualizare: 14-10-2015 07:02
Andreea Paul Vass

Dupa ce “a rupt Facebook-ul” cu o postare in care afirma ca a nascut sambata ca sa nu piarda nicio zi de munca, prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul Vass si-a editat mesajul.

Textul initial al postarii prim-vicepresedintelui PNL incepea cu doua fraze care au starnite reactii aprinse pe Facebook: „Numai familia mea si cu mine stim cate sacrificii am facut pentru a ma dedica politicii, adica comunitatii. Pe fetita mea am nascut-o sambata, asadar in weekend, ca sa nu pierd nicio zi de munca”. Sambata, Andreea Paul Vass le-a sters, inlocuindu-le cu „MILITEZ pentru COTELE DE GEN.”

Explicatia politicianului este ca mesajul nu a fost corect inteles: „Tinand cont de opiniile dvs si pentru a nu deforma scopul acestei postari, cu permisiunea dvs, am reformulat explicit intentia mea: militez pentru cotele de gen. Aici nu e vorba despre mine, ci despre doamnele care ar trebui sa fie in politica si inca nu sunt. E adevarat ca a trebuit sa sparg un pahar ca sa ma fac auzita.” Varianta anterioara mai poate fi totusi citita pe Facebook folosind optiunea de vedea istoria editarii postarii.

 

MILITEZ pentru COTELE DE GEN. Am ajuns unde am ajuns în politică azi datorită altor femei înaintea mea, pioniere în...

Posted by Andreea Paul (Vass) on Friday, October 9, 2015

In ultimele zile, postarea s-a viralizat pe Internet, fiind comentata si interpretata in cele mai diferite moduri. „Doamna, ai nascut pentru ca trebuia sa nasti, nu pentru ca te chinuia macroeconomia!”;  „Ma dezamagiti profund. Cu cezariana oricine poate naste in ziua, ora si minutul dorit. Eu credeam ca v-ati incordat intelectul de femeie superioara (si super-uber-muncitoare spre binele tarisoarei) si ati nascut sambata auto-programandu-va mental.” „Dar prin email ati incercat sa nasteti? E mai usor si nici nu trebuie sa pleci de la job. Ba mai mult, daca copilul intra in spam nici nu stii ca ai copil si creste singur”; „Asta este stupiditatea anului 2015” sunt doar dintre cateva dintre comentariile care au aparut chiar pe pagina de Facebook a deputatului liberal.

Vass a explicat si cum s-a intors la munca luni dupa ce a nascut sambata: ”Am stat doua saptamani acasa, cu laptopul la vremea aceea in brate si am continuat sa lucrez. Dupa doua saptamani m-am intors la serviciu. Aproape 4 luni de zile am venit la fiecare 4 ore acasa ca sa alaptez.”

Andreea Paul Vass a fost consilier personal, iar apoi consilier de stat pe probleme economice al premierului Emil Boc in perioada in care guvernul acestuia a redus indemnizatiile pentru cresterea copiilor acordate mamelor si a fost implicata in adoptarea acestei masuri, pe care a explicat-o la acel moment (2010) in presa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO