Adrian Nastase s-a prezentat la Inalta Curte de Casatie pentru a se apara in dosarul Zambaccian

09-09-2013 14:32

Adrian Nastase s-a intalnit din nou cu magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Fostul premier a declarat ca se afla "pentru a 200-a oara intr-o sala de judecata".

Adrian Nastase a dat, luni, o declaratie in fata Completului de cinci judecatori de la instanta suprema, aratand este nevinovat, ca probele din dosarul Zambaccian nu dovedesc acuzatiile pe care i le aduc procurorii anticoruptie si ca nu l-a santajat pe fostul consul al Romaniei in China Ioan Paun.

Fostul premier Adrian Nastase a aratat, in fata celor cinci judecatori din completul care judeca recursurile din dosarul Zambaccian, ca o parte din probele DNA nu sunt veridice, referindu-se la faptul ca suma de peste 100.000 de dolari care ar fi fost confiscata de procurori si despre care se spune ca el i-ar fi dat-o fostului consul Ioan Paun contine bancnote care ar fi fost eliberate de catre trezoreria SUA dupa momentul la care anchetatorii sustin ca s-au savarsit faptele.

Nastase a sustinut ca nu l-a santajat niciodata pe fostul consul Ioan Paun si ca acea suma de bani i-a fost data acestuia pentru a aduce familiei sale tratamente de la medici chinezi.

Referitor la imobilul din strada Christian Tell, Nastase a aratat ca nu poate intelege de ce procurorii sustin in continuare ca imobilul i-ar apartine, in conditiile in care in imobilul respectiv locuiesc de ani de zile membri ai familiei lui Sorin Opris.

La termenul de luni al procesului trebuia sa dea declaratii si Dana Nastase, insa aceasta nu s-a putut prezenta din cauza unor probleme medicale. Avocatul acesteia, Viorel Ros, a aratat in fata instantei ca Danei Nastase i s-a facut rau in cursul serii de duminica precum si luni dimineata, motiv pentru care a mers la o unitate spitaliceasca pentru investigatii medicale.

Avocatul a precizat, la inceputul procesului, ca exista posibilitatea ca Dana Nastase sa ajunga in timp util la termen si sa aduca si documente medicale doveditoare, iar daca nu ajunge, a rugat instanta sa amane audierea acesteia la un termen viitor.

Instanta suprema a suspendat temporat sedinta, urmand sa audieze alte cateva persoane in cauza.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO