„Toadzilla”, broasca gigant care i-a uimit pe toți. A fost descoperită din întâmplare, dar a fost eutanasiată. VIDEO
O broască uriașă de trestie de zahăr a fost descoperită în pădurea tropicală sălbatică din Nordul Australiei. Amfibianul cântărea 2,7 kilograme.
Descoperirea a fost făcută pe 12 ianuarie de către gardienii care efectuau lucrări în Parcul Național Conway din statul Queensland, potrivit nbcnews.com.
„M-am întins și am apucat broasca și nu-mi venea să cred cât de mare și grea este”, a spus un gardian într-o declarație a Departamentului de Mediu și Știință din Queensland.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Credem că este femelă, din cauza dimensiunii. Femelele cresc mai mari decăt masculii, dar nu chiar atât de mari, de obicei”, a adăugat ea.
Potrivit Guinness World Records, recordul actual deținut pentru cea mai mare broască din lume este de 2,65 kilograme și 38 de centimetri lungime. Recordul a fost stabilit în martie 1991 de o broască de trestie de zahăr deținută de un suedez.
„Când ne-am întors la bază și am cântărit-o, am văzut că avea 2,7 kilograme, ceea ce ar putea fi un nou record”, a declarat gardianul.
Cei care au descoperit amfibianul au decis să îl numească Toadzilla.
Amfibianul ar fi constituit o amenințare gravă pentru mediul din care provenea.
„O broască de trestie de zahăr de o asemenea dimensiune va mânca orice, inclusiv insecte, reptile și mamifere mici”, a declarat un membru al echipei care a făcut descoperirea.
Broasca uriașă a fost eutanasiată din cauza pericolului pe care îl reprezenta pentru mediul înconjurător. Ea este un prădător periculos, potrivit unei declarații a Departamentului pentru Mediu și Știință.
Corpul broaștei a fost donat în scopul cercetării Muzeului Queensland.
Specia a fost introdusă în statul Queensland în 1935 pentru a elimina gândacul trestiei, un dăunător pentru plantațiile de trestie de zahăr.
Amfibiul - adesea maro și încrustat cu negi mari - poate crește până la 26 de centimetri și poate cântări până la 2,5 kilograme, deși broaștele de această dimensiune sunt rare.
Broaștele de trestie de zahăr sunt considerate o amenințare pentru biodiversitate. Ele pot coloniza rapid habitatele, datorită faptului că femelele pot produce până la 30.000 de ouă într-un sezon.