„Micuțul urs”, câinele de 15 ani care își așteaptă zilnic stăpânul în stația de metrou


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 05 Mai 2018 12:05
Categorie: Stiri externe
Hachiko din China

„Micuțul urs” un câine în vârstă de 15 ani, a devenit viral pe rețelele de socializare, după ce a fost surprins așteptându-și stăpânul să se întoarcă de la muncă lângă o stație de metrou din orașul chinez Chingqing.

 

După ce patrupedul a fost surprins așteptându-și cuminte stăpânul timp de 12 ore, oamenii au început chiar să vină în zonă ca să-l vadă cu ochii lor. În câteva zile, filmulețul cu „Micuțul urs” a fost văzut de peste 10 milioane de ori, conform South China Morning Post, citat de Newsweek.

Stăpânul câinelui a declarat presei că are grijă de „Micuțul urs” de opt ani.

„Mereu a fost așa”, a spus stăpânul, care nu a dorit să fie numit.

„Este foarte blând. Nu mănâncă nimic din ce îi dau oamenii. Apare în stație la 7 sau 8, când stăpânul pleacă la muncă și așteaptă. Este destul de vesel cât așteaptă”, a precizat un localnic.

Deși majoritatea locuitorilor sunt încântați de loialitatea câinelui, unii se tem că ar putea fi în pericol din cauză că nu este supravegheat de nimeni.

„Stăpânul ar trebui să aibă mai multă grijă de el. Este responsabilitatea sa și este ceea ce ar trebui să facă un iubitor de câini”, a reacționat o persoană pe rețeaua Weibo.

Alții l-au descris pe „Micuțul urs” ca pe un Hachiko modern. În anii 20, câinele din rasa Akita a devenit renumit, pentru că și-a așteptat stăpânul zilnic în gară. Chiar și la nouă ani după ce bărbatul a decedat, Hachiko a continuat să fie acolo.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Newsweek

VIDEO PROTVPLUS.RO