Zi istorică pentru americani. De ce ar putea scăpa Trump de celebra poză față/profil făcută acuzaților

×
Codul embed a fost copiat

Zi istorică pentru justiția și, deopotrivă, politica americană. Pe fondul unor măsuri stricte de securitate, fostul președinte Donald Trump ajunge în fața unei instanțe din New York pentru a i se aduce la cunoștință cele 34 de capete de acuzare.  

Acestea au fost pregătite de procuratură împotriva lui în legătură cu plata făcută pentru a cumpăra tăcerea starletei porno Stormy Daniels. Trump și aliații săi au catalogat acuzațiile ca fiind motivate politic, iar autoritățile new-yorkeze se așteaptă la proteste pro și anti-Trump.

Jurnaliștii veniți din toată lumea stau la coadă încă de luni noapte în jurul judecătoriei, să fie siguri că vor fi printre cei cărora li se va permite intrarea în clădire. Visează toți la un cadru memorabil cu primul fost președinte american inculpat penal.

Mark Stone, corespondent Sky News: ”De la opulența reședinței sale din vârful Trump Tower, omul care a fost președinte și speră să redevină, va străbate cu mașina distanța până la tribunalul din Lower Manhattan. Va ajunge în sala de judecată de la etajul al 15-lea ca să afle care sunt exact învinuirile ce i se aduc”.

Mike Valerio, CNN: ”(Trump) va parcurge (cu mașina) cei aproximativ 5 kilometri și jumătate de la Trump Tower până la judecătoria din spatele nostru. Și, când va ajunge aici, va intra printr-o ușă din spate, apoi va trece printr-o serie de holuri private, inaccesibile publicului. După aceea, i se vor lua amprentele”.

Citește și
Donald Trump
Donald Trump şi-a angajat un nou avocat pentru procedura de la New York
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Tot în biroul procurorului, pasul următor ar urma să fie celebra fotografie față/profil de identificare, dar e posibil să fie eliminată această etapă.

Trump a scăpat și de cătușe

Alina Habba, avocata fostului președinte Donald Trump: ”Cred că, pentru că suntem în campanie electorală, pentru că (Trump) e principalul candidat al republicanilor, (poza) nu va ajuta cu nimic. Fotografiile față/profil sunt pentru a-i recunoaște pe oameni. El are cea mai cunoscută față din lume, nu doar din țară, așa că nu e nevoie de asta. Să nu exagerăm”.

După ce va fi procesat, fostul președinte va fi însoțit de agenții Secret Service pe câteva holuri și în lift către sala de judecată, din aceeași clădire. Acolo i se vor aduce la cunoștință acuzațiile.

Joe Tacopina, avocatul lui Donald Trump: ”Vom spune cât se poate de tare și cu mândrie „nevinovat". Anticipez o moțiune de respingere a acuzațiilor, pentru că nu se încadrează în nicio legislație. Dacă era un necunoscut, nu ar fi fost nicio șansă să fie pus sub acuzare”.

Potrivit presei americane, procurorul democrat Alvin Bragg a pregătit 34 de capete de acuzare pentru falsificare de documente de afaceri împotriva lui Donald Trump.

Niciuna dintre acuzații nu este un delict minor. În centrul scandalului este o plată de 130.000 de dolari, făcută de magnat către o vedetă a filmelor pentru adulți, în cursul campaniei electorale din 2016, pentru a ține secret faptul că ar fi avut o relație. Trump a înregistrat această plată ca fiind o ”cheltuială de afaceri".

Judecătorul Juan Merchan a decis că, doar până la începutul procedurii propriu-zise, vor fi admiși în sală cinci fotografi. Camerele de filmare vor fi permise doar pe holurile clădirii.

Cât despre cătușe, Donald Trump pare să fi scăpat de ele în urma unei înțelegeri între avocații lui și procuratură.

Baricade în jurul tribunalului din New York

Secret Service dorește să limiteze intervalul de timp și spațiu în care Trump se va afla în public. Prin urmare, agenții îl vor scoate tot prin spate, iar limuzina îl va duce direct la aeroport. Se va întoarce la reședința lui din Florida, unde are de gând să țină un discurs.

Autoritățile din New York au instalat baricade în jurul judecătoriei, anticipând manifestații pro și contra Trump.

Cel care i-a înfuriat definitiv pe liberali și pe unii aliați ai Statelor Unite este, în schimb, apreciat de numeroși alegători din rândul muncitorilor albi și al creștinilor conservatori.

Reporter: Sunteti îngrijorat că vor fi tulburări în New York?
Biden: Nu, am încredere în Departamentul de Poliție din New York
”.

Eric Adams, primarul din New York: ”Chiar dacă vor fi unii scandalagii care se gândesc să vină în orașul nostru, mesajul pe care îl transmitem e simplu: controlați-vă”.

De când marele juriu din New York l-a pus oficial sub acuzare, avansul lui Trump în fața rivalilor din cursa pentru nominalizarea republicană la prezidențiale s-a mărit cu 4 procente, de la 44 la 48%.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Avocat: Trump este
Avocat: Trump este "pregătit să intre şi să facă ceea ce trebuie să facă mâine"

Avocatul Alina Habba, care îl reprezintă pe Donald Trump în mai multe chestiuni civile, a petrecut marţi timp cu fostul preşedinte la New York şi a declarat: "Este bine dispus. Sincer, este aşa cum ar trebui să fie în mod normal”, a spus ea. 

Donald Trump şi-a angajat un nou avocat pentru procedura de la New York
Donald Trump şi-a angajat un nou avocat pentru procedura de la New York

Fostul preşedinte Donald Trump a angajat un nou avocat principal care să-l apere împotriva acuzaţiilor aduse de procuratura districtului Manhattan din New York, conform CNN.

 

Donald Trump va ține un discurs marţi seara, în Florida, după ce a fost pus oficial sub acuzare
Donald Trump va ține un discurs marţi seara, în Florida, după ce a fost pus oficial sub acuzare

Fostul preşedinte american Donald Trump a anunţat duminică, într-un comunicat, că se va exprima marţi seara în Florida, după punerea sa sub acuzare, relatează AFP, citat de Agerpres.

Donald Trump a crescut în sondaje, ca favorit al republicanilor pentru Casa Albă, după ce a fost pus oficial sub acuzare
Donald Trump a crescut în sondaje, ca favorit al republicanilor pentru Casa Albă, după ce a fost pus oficial sub acuzare

Fostul președinte Donald Trump este deja favorit în rândul republicanilor în cursa pentru Casa Albă din 2024, devansând un posibil concurent, care încă nu a fost anunțat oficial, guvernatorul Ron DeSantis din Florida.  

Stormy Daniels spune că se teme pentru siguranţa ei:
Stormy Daniels spune că se teme pentru siguranţa ei: "Vor exista morţi şi răniţi”

Punerea sub acuzare de către un mare juriu a fostului preşedinte american Donald Trump este o "răzbunare dulce-amăruie", este "monumentală" şi "epică", a declarat starul de filme pentru adulţi Stormy Daniels.

 

Recomandări
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia

Ucraina știe exact unde să lovească Rusia pentru a-i crea mari probleme. Kievul folosește o tactică în urma căreia țara lui Vladimir Putin are mult de suferit.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.