Zeci de reclamatii la politie, in prima zi a carnavalului de la Koln. Femeile au acuzat agresiuni cu caracter sexual

05-02-2016 17:45

koln

Dupa prima zi a carnavalului de la Koln au fost depuse la politie 22 de reclamatii pentru insulte si agresiuni cu caracter sexual, a anuntat vineri politia germana, potrivit Agerpres.

Este un bilant considerat mai degraba "pozitiv" in orasul aflat inca sub socul celor o mie de plangeri formulate de femei, victime in noaptea de Anul Nou ale unor infractiuni atribuite in mare parte unor barbati migranti.

Anul trecut au fost semnalate doar noua astfel de fapte, a precizat politia din Koln (vestul Germaniei), subliniind ca numarul mai mare de reclamatii din acest an s-ar putea explica printr-o tendinta sporita a victimelor de a anunta incidentele, dupa evenimentele din timpul Revelionului, relateaza AFP.

Orasul Koln a fost zguduit atunci de un val de violente, atribuite in majoritate migrantilor. Acestea, indreptate indeosebi impotriva femeilor, au socat Germania si au crescut presiunea asupra cancelarului Angela Merkel, a carei politica generoasa fata de refugiati este tot mai criticata. Dupa noaptea de Anul Nou au fost depuse peste 1.000 de plangeri.

Politia din Koln a pus in evidenta un bilant "relativ pozitiv" dupa primele ore ale carnavalului, inaugura joi, la ora locala 11.11. Faptele reclamate merg de la insulte la viol (a fost semnalat unul), a precizat politia.

In fiecare an se inregistreaza circa 50 de delicte sexuale pe intreaga perioada de desfasurare a carnavalului.

Carnavalul va dura pana miercuri, Miercurea Cenusii, zi de penitenta care marcheaza inceputul postului in traditia catolica. Luni va fi apogeul carnavalului, atunci urmand sa aiba loc parada a carei prima editie a fost organizata in 1823.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO