Vladimir Putin: Moscova nu se implica intr-o cursa a armelor. Nimeni nu va putea obtine superioritate militara asupra Rusiei

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a rostit astazi discursul anual despre starea natiunii in fata camerelor reunite ale Parlamentului de la Moscova.

Vladimir Putin a avertizat asupra dificultatilor economice care ii asteapta pe rusi si a condamnat guvernele occidentale pentru ca incearca sa ridice o noua "Cortina de Fier" in jurul Rusiei. Totodata Putin a propus o amnistie fiscala pentru firmele care se intorc acasa.

Crearea unui sistem global de aparare antiracheta este "o amenintare pentru toata lumea", care "ofera iluzia invincibilitatii", a avertizat Vladimir Putin.

Citeste si: "Go Hard Like Vladimir Putin" Piesa hip hop a doi imigranti africani, inchinata lui Putin, a devenit un hit in Rusia. VIDEO

In opinia presedintelui rus, cea mai sensibila problema in ceea ce priveste securitatea internationala a fost decizia Statelor Unite "de a abandona Tratatul de aparare impotriva rachetelor balistice in 2002".

Crearea unui sistem global de aparare antiracheta este "o amenintare pentru toata lumea", care "ofera iluzia invincibilitatii", a subliniat liderul de la Kremlin, in discursul sustinut in fata Camerelor reunite ale Parlamentului.

Putin a adaugat ca, desi nu vrea sa se angajeze intr-o noua cursa a inarmarii, Rusia isi va asigura apararea chiar si in "conditiile (globale) actuale".

Vladimir Putin: Ucraina este doar un pretext pentru sanctiunile impotriva Rusiei

Criza din Ucraina nu a fost decat un pretext pentru a impune sanctiuni Rusiei, occidentalii vor de multa vreme sa franeze avansul Rusiei, a declarat presedintele rus.

"Sanctiunile nu sunt decat o reactie nervoasa a Statelor Unite si aliatilor lor", a apreciat Putin in cadrul unui discurs care prezinta bilantul anului in fata camerelor reunite ale Parlamentului. "Chiar si fara aceasta (Crimeea, Ucraina), ei ar fi inventat altceva pentru a frana posibilitatile de crestere ale RusieiAcest mod de a trata lucrurile nu dateaza de ieri", a adaugat Putin. 

Citeste si: Anuntul facut de Vladimir Putin cu privire la candidatura pentru al patrulea mandat la carma tarii

"Rusia respecta Ucraina, poporul fratesc, suveranitatea tarii si este dispusa in orice moment sa acorde ajutor", a declarat presedintele rus, Vladimir Putin. “Vestul a incercat sa impuna un scenariu de tip Iugoslavia in Rusia, insa nu a reusit si nu va reusi” a precizat Putin.

Presedintele a mai afirmat ca Rusia nu vrea sa abandoneze relatiile cu Statele Unite si Europa, dar incearca de asemenea sa dezvolte legaturi cu America Latina si Asia de Est. "Rusia nu va intrerupe colaborarea cu Europa sau Statele Unite” a promis Putin precizand ca sanctiunile economice impuse Rusiei afecteaza toate tarile.

Putin propune amnistie totala persoanelor care isi repatriaza capitalul in Rusia

Vladimir Putin a propus in cadrul discursului sau anual privind starea natiunii, acordarea amnistiei totale persoanelor care isi repatriaza capitalul in Rusia.

"Propun sa introducem amnistia totala pentru repatrierea capitalurilor in Rusia. Totala. Sa o facem acum, o data", a afirmat Putin, adaugând ca legalizarea banilor si proprietatilor in Rusia "va oferi garantii legale solide" persoanelor cu bunuri in zone off-shore. "Sunt convins ca trebuie sa intoarcem definitiv pagina off-shore-urilor din istoria economiei si tarii noastre", a precizat el.

Citeste si: Visul de 40 de mld de dolari al lui Putin s-a frant. Noul "aliat" al Rusiei dupa ce a pus capat proiectului South Stream

Propunerea lui Purin, considerata solida de investitori, ar putea rezolva partial dificultatile cu care se confrunta economia Rusiei din cauza sanctiunilor internationale. Repatrierea capitalurilor, in urma masurii propuse de Putin, ar putea contribui la consolidarea rublei, diminuând presiunile interne asupra sectorului financiar rus.

Putin: Nu se va putea obtine o superioritate militara asupra Rusiei

 Moscova nu se va lasa atrasa intr-o cursa a armelor, dar nimeni nu va putea obtine avantaje militare asupra Rusiei, a declarat joi presedintele rus, Vladimir Putin, relateaza agentia Sputnik in pagina electronica.

"Este inutil sa incerci sa discuti cu Rusia de pe o pozitie de forta, chiar si atunci când se confrunta cu divergente interne
", a declarat liderul rus in fata Camerelor reunite ale Parlamentului. "Nu ar trebui sa uitam lectiile trecutului. Asa cum Hitler a esuat in ideile sale mizantropice, el nu a reusit sa distruga Rusia, toata lumea ar trebui sa-si aminteasca cum se termina asta", a adaugat el. "Nu ne vom lasa atrasi intr-o cursa a armelor, dar nimeni nu va putea obtine avantaje militare asupra Rusiei", a subliniat presedintele rus.

El a precizat ca Rusia va continua sa pledeze pentru diversitate globala, pentru ca toata lumea sa vada adevarata imagine a tarii sale. "Nu vom alege niciodata autoizolarea, noi suntem puternici si increzatori. Scopul nostru este sa avem cat mai multi parteneri de incredere, atât in vest, cat si in est", a afirmat Vladimir Putin.

Citeste si: Vladimir Putin: Statele Unite incearca sa aiba Rusia sub control, dar nu vor reusi niciodata

"Partenerii nostri americani i-au influentat intotdeauna pe vecinii nostri", a mai spus Putin, adaugand ca Rusia a ajutat multe republici foste sovietice pe calea spre suveranitate in anii '90 si va continua sa faca acest lucru. "Pentru Rusia, suveranitatea nationala este cea mai importanta conditie a existentei", a subliniat Putin, apreciind ca ar trebui consolidata legislatia internationala.


Presedintele rus a declarat de asemenea ca Ucraina are nevoie de ajutor pentru economia sa, pentru a indeplini reformele necesare, notand ca Rusia a ajutat statul ucrainean din punct de vedere financiar.

Multe puteri economice globale sunt partenerii Rusiei, care este deschisa cooperarii internationale, investitiilor. "Dar dezvoltarea noastra depinde de noi in primul rand. Sanctiunile impuse Rusiei ar trebui sa fie un stimulent pentru a ne indeplini sarcinile. Trebuie sa devenim competitivi. Avem toate rezervele necesare pentru acest lucru", a mentionat liderul de la Kremlin.

"Pentru Rusia, Crimeea, Sevastopol au o importanta sacra la fel ca si Muntele Templului de la Ierusalim pentru cei care profeseaza iudaismul si islamul. Aceasta este atitudinea pe care o vom avea pentru totdeauna", a declarat Putin.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO