Scene șocante într-un tren din Tokyo. Zeci de răniţi după ce un bărbat costumat în Joker a atacat pasagerii. VIDEO

Ultima actualizare: 31-10-2021 20:02
Atac Tokyo
Twitter

Un bărbat a fost arestat după ce a atacat duminică pasagerii într-un tren la Tokyo cu un cuţit şi a declanşat un incendiu la bord, raportând mai mulţi răniţi, dintre care unul grav.

Bărbatul a turnat un lichid încă neidentificat la bordul trenului şi a dat foc, potrivit mai multor media, inclusiv canalul televiziunii publice NHK şi agenţia Kyodo. Un videoclip care circulă pe Twitter arată pasageri evacuaţi prin ferestrele trenului imobilizat într-o gară din vestul capitalei.

Întrebată de AFP, poliţia a refuzat orice comentariu, iar compania de căi ferate Keio nu a putut fi imediat contactată.

Atacul a avut loc în jurul orei 20.00 locale, potrivit website-ului companiei, în timp ce secţiile de votare se închideau în ţara ce a organizat duminică alegeri parlamentare.

 

Atacatorul purta un costum al celebrului personaj Joker din flmul Batman şi a rănit 17 persoane care se duceau la petreceri în centrul oraşului, de Halloween. Potrivit presei japoneze, el le-a spus autorităţilor că ”a vrut să omoare oameni pentru a fi condamnat la moarte”.

 

Agresiunile sunt rare în Japonia, unde legile privind armele de foc sunt extrem de stricte.

Cu toate acestea, în august, alte două atacuri au avut loc în transportul public din Tokyo.

La începutul lunii august, în timp ce se ţineau Jocurile Olimpice în capitala japoneză, un atac cu cuţitul asupra unui alt tren de navetişti a făcut zece răniţi.

Apoi, pe 24 august, două persoane au suferit arsuri cu acid sulfuric într-o staţie de metrou din capitală.

În ambele cazuri, suspecţii, japonezi, au fost arestaţi la scurt timp.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO