Vicepremierul Rogozin acuza NATO ca pregateste un atac prin Internet. "Tarile mici sunt o amenintare pentru Rusia"

10-03-2015 14:34


Dimitri Rogozin imbracat in pilot

Cunoscut pentru declaratiile sale belicoase, Dimitri Rogozin a vorbit marti despre planurile NATO de a ataca Federatia Rusa mai intai prin online

Vicepremierul rus pentru industria de aparare s-a lansat, cu prilejul unei conferinte pe tema securitatii cibernetice organizata de Universitatea de Stat din Moscova, intr-o serie de speculatii privind planurile Occidentului. “Trebuie sa intelegem limbajul colegilor nostri din NATO: cand vorbesc despre aparare, ei se pregatesc pentru ofensiva, cand spun agresiune ei se refera de fapt la aparare”, a declarat Rogozin, potrivit agentiei TASS..

Mentionand experienta sa de ambasador al Rusiei la NATO intre 2008 si 2011, actualul vicepremier a declarat ca expertii NATO intentioneaza sa foloseasca Internetul pentru a paraliza sistemul de aparare si structura de comanda a unei tari pentru ca apoi aceasta sa fie atacata de fortele militare conventionale. Ca urmare, a conchis el, Rusia ar trebui sa se aplece mai serios asupra problemei securitatii cibernetice, ca sa nu fie victima unui agresiuni online.

Citeste si: Putin, invitat de activistii online sa mai invadeze o tara ex-sovietica. "Trimite trupele, toti rusii sunt in pericol"

La ora actuala exista trei surse de amenintari la adresa tarii noastre”, a spus Rogozin. “Mai intai, din partea unor tari mai puternice tehnic si a unor coalitii formate din astfel de tari. Al doilea tip de amenintare vine de la dusmani egali ca putere cu noi iar al treilea tip, de la in amici mai slabi”. Vicepremierul a precizat ca se refera la organizatii teroriste, dar si la tari mici, dand ca exemplu conflictul dintre Rusia si Georgia din 2008. “In ciuda superioritatii sale clare, Rusia a suferit pierderi”, a spus Rogozin, omitand sa spuna ca fortele Kremlinului au inregistrat doar 67 de morti in acest conflict in care armata georgiana a fost zdrobita in cateva ore.

Vicepremierul a vorbit si despre dusmanii din interior ai Rusiei. “In ziua de azi vedem, din pacate, multi intelectuali care devin membri ai organizatiilor teroriste si isi folosesc abilitatile impotriva noastra, a tarii in care traiesc”. Ca urmare, Rogozin a insistat ca tara sa sa se doteze cu arme, dar si cu software, de ultima generatie.

Sursa: ITAR-TASS

VIDEO PROTVPLUS.RO