FOTO. Viața aproape a revenit la normal în Wuhan. Oamenii merg în baruri sau în parc fără măști

24-01-2021 10:38


Wuhan - 1

Viața la Wuhan, orașul din China unde a fost depistat pentru prima dată noul coronavirus, a revenit în mare parte la normal, în timp ce restul lumii încă se luptă din greu cu pandemia, scrie Associated Press.

În urmă cu un an, o informare primită pe telefoane de locuitorii din Wuhan anunța primul lockdown din lume provocat de noul virus, oprind peste noapte aproape toată activitatea din orașul industrial. Restricțiile severe au început pe 23 ianuarie și au durat 76 de zile.

Multe s-au schimbat de atunci, însă. Sâmbătă dimineață, oamenii au ieșit de la primele ore să facă sport în parcurile orașului în care a pornit pandemia. Mulți dintre aceștia nu purtau mască și stăteau adunați pentru diverse activități sociale.

Alții s-au strâns în baruri, la concerte, tot fără măști sau  distanțare fizică.

Vedeți imagini în Galeria Foto.

Este un semn clar că viața a revenit în mare măsură la normal în orașul de 11 milioane, chiar dacă restul lumii se confruntă cu răspândirea variantelor mai contagioase ale virusului, scrie AP.

Traficul a fost lejer în Wuhan, însă nu mai există nici urmă a barierelor care, în urmă cu un an, izolau cartierele orașului cu 11 milioane de locuitori și împiedicau circulația în împrejurimi. În acea perioadă, oamenii nu aveau voie să iasă din blocuri, iar mulți erau chiar închiși în apartamente.

Wuhan a înregistrat cel mai mare număr de decese provocate de Covid-19 din toată China - 4.635. Însă odată ce lockdown-ul a fost ridicat în aprilie, situația s-a stabilizat și nu au mai existat focare de infectare în oraș.

China a anunțat sâmbătă alte 107 cazuri de Covid-19, ajungând la 88.911 de infectări de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 56 au fost în provincia nordică Heilongjiang. Beijingul și Shanghaiul au raportat ambele trei cazuri noi pe fondul testării în masă.

Însă autoritățile sunt îngrijorate cu privire la potențialul unui val de infectări după sărbătorile de Anul Nou Chinezesc de luna viitoare și le transmit oamenilor să nu călătorească și să evite adunările pe cât posibil.

Școlile se închid cu o săptămână mai devreme și multe au trecut deja la sistemul online. Purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport publice. 

Sursa: Associated Press


VIDEO PROTVPLUS.RO