Vaticanul, implicat intr-un nou scandal. Pedeapsa maxima pentru cei care au SALVAT viata unei fetite

Ultima actualizare: 27-08-2012 07:27
slujba la Vatican

Drama unei fetite din Brazilia a iscat o controversa fara precedent in randul Bisericii Catolice.

O fetita de 9 ani din Brazilia a ramas insarcinata cu gemeni, dupa ce a fost violata de tatal ei vitreg.

Cum sarcina ii punea viata in pericol, medicii i-au facut e urgenta avort, cu aprobarea mamei.

Vaticanul a excomunicat-o pe mama copilei si pe medicii care au participat la aceasta interventie, pentru ca “cei doi fetusi erau persoane inocente, care aveau dreptul la viata”, sustine cardinalul Giovanni Batista Re.

S-a nascut cu inima in afara corpului. Povestea primului copil din lume care a supravietuit cu aceasta malformatie – VIDEO

Oficialii catolici nu au luat insa nicio pozitie in privinta tatalui incestuos si nici nu au tinut cont de faptul ca sarcina punea in pericol viata fetitei.

Politia crede ca abuzurile sexuale asupra minorei aveau loc de ani de zile si totul a iesit la iveala dupa ce fata a ajuns la spital, cu dureri mari in abdomen si atunci a fost descoperita sarcina.

Potrivit  The Independent, medicii au fost nevoiti sa actioneze imediat, ca sa-i salveze viata.

Referitor la acuzatia de incest, fata de care Biserica nu a luat inca o pozitie oficiala, arhiepiscopul Jose Cardoso Sobrinho declara ca aceasta este o “infractiune grava”, dar avotul este ceva mult mai grav si de aceea barbatul nu va fi excomunicat.

Aceasta controversa a starnit chiar si reactia fostului presedinte brazilian, Luis Ignacio Lula da Silva:

“Fiind crestin catolic, regret profund atitudinea conservative a Bisericii Catolice. Doctorii au facut ceea ce trebuai facut: au salvat viata fetitei. In acest caz, medicii au fost mai corecti decat Biserica".

Fotografia care I-A SALVAT VIATA. Diferenta dintre doua surori gemene, vizibila doar in aceasta imagine – FOTO

Tatal acuzat de incest si-a abuzat si o alta fiica, de 14 ani, care are si un handicap. Daca va fi gasit vinovat, va sta cel mult 15 ani la inchisoare.

Unul dintre medicii excomunicati, Rivaldo Albuquerque, declara ca va merge in continuare la slujba, in ciuda interdictiei Vaticanului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO