Urmările inundațiilor devastatoare din Spania. Armată și elicoptere, în ajutorul populației


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2019 10:52
Data publicarii: Duminica 15 Septembrie 2019 08:50
Categorie: Stiri externe

În Spania, lovită de inundații uriașe, pompierii ajutaţi de armată şi elicoptere au salvat câteva mii de oameni, prinşi de ape.

Unii au fost recuperaţi chiar de pe acoperişurile caselor. Cel puţin 6 persoane şi-au pierdut viaţa, dar numărul victimelor ar putea creşte, odată ce se vor retrage apele.

În aceste condiţii, Ministerul român de externe a emis o avertizare de călătorie pentru sud-estul Spaniei.

Cea mai dramatică situaţie este în provinciile Sevilla şi Cordoba, unde câmpiile, dar şi străzile din localităţi, au fost acoperite de ape. Iar vremea nu dă semne de îmbunătăţire, aşa că meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi şi intensificări ale vântului pentru urmtoarele zile.

Într-o operaţiune extrem de dificilă şi de riscantă, mai mulţi adulţi dar şi copii au fost scoşi din casele în care erau blocaţi de inundaţii cu ajutorul elicopterelor. De asemenea, pentru a pătrunde pe străzile acoperite de ape, echipajele de salvare au folosit tractoare sau bărci pneumatice cu care i-au evacuat pe sinistraţi.

Aşa a arăta cerul deasupra oraşului Malaga, unde s-a produs o furtună electrică de o intensitate rar întâlnită în această regiune: cel puţin 5000 de fulgere într-un interval de numai câteva ore. În acest timp, un orăşel aflat la 40 de minute distanţă de Malaga era lovit de o nouă viitură.

Echipele de intervenţie au evacuat aproximativ 3.500 de oameni din case sau din maşini şi camioane, prinse în mijlocul puhoaielor.

Localităţi întregi din sud-estul Spaniei, în regiunile Valencia, Murcia şi Andaluzia, au fost inundate. Viiturile au luat sute de vehicule din parcări şi de pe străzi. Cel puţin trei oameni şi-au pierdut astfel viaţa, luaţi de ape cu tot cu maşini. Alţii au fost surprinşi de viitură în câmp deschis.

Sectoare întregi de drumuri au fost distruse, iar sute de case sunt încă inundate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Regiunea din Spania în care s-au înregistrat 5.000 de fulgere în doar câteva ore
Furtuni și grindină cât pumnul în Spania. Țara, devastată de inundații
Bilanț catastrofal după ploile torențiale care au devastat Spania. „Situația e dramatică”
VIDEO PROTVPLUS.RO