Regiunea din Spania în care s-au înregistrat 5.000 de fulgere în doar câteva ore


Ultimul update: Sambata 14 Septembrie 2019 20:30
Data publicarii: Sambata 14 Septembrie 2019 20:26
Categorie: Stiri externe

În Spania lovită de inundații uriașe, pompierii, ajutaţi de armată şi elicoptere, au salvat câteva mii de oameni prinşi de ape.

Unii au fost recuperaţi chiar de pe acoperişurile caselor. Cel puţin 5 persoane și-au pierdut viaţa, dar numărul victimelor ar putea creşte odată ce se vor retrage apele.

Aşa a arătat cerul deasupra oraşului Malaga, unde s-a produs o furtună electrică de o intensitate rar întâlnită în această regiune: cel puţin 5.000 de fulgere într-un interval de câteva ore. Din această cauză, la ora patru dimineaţa, Agenţia Meteorologică spaniolă a ridicat alertă la cel mai înalt nivel - roşu.

În acest timp, un orăşel aflat la 40 de minute distanţă era lovit de o nouă viitură.

Echipele de intervenţie au evacuat aproximativ 3.500 de oameni din propriile case sau chiar din maşini şi camioane, prinse în mijlocul puhoaielor.

Localităţi întregi din sud-estul Spaniei, în regiunile Valencia, Murcia şi Andaluzia, au fost inundate. Viiturile au luat sute de vehicule din parcări şi de pe străzi. Cel puţin trei oameni şi-au pierdut astfel viaţa, luaţi de ape cu tot cu maşini. Alţii au fost surprinşi de viitură în câmp deschis.

Jose Miguel Angel, oficial din regiune: „Am avut o perioadă cu ploi torenţiale toată săptămâna, dar în ultimele ore s-au înregistrat cantităţi de precipitaţii fără precedent, nu doar în regiunea Vega Baja, care traversează râul Segura. Au avut un impact puternic în multe alte oraşe.”

Sectoare întregi de drumuri au fost distruse, sute de case sunt încă inundate. Şi transporturile au avut de suferit: trenurile în zonele afectate au fost anulate şi două aeroporturi, închise. Meteorologii spanioli au anunţat că vremea îşi va reveni, dar au lăsat alertă la nivel maxim, de teamă că ploile torenţiale se întorc.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO