Uraganul Arthur spulbera planurile americanilor de Ziua Independentei. A fost emis un ordin de evacuare pentru mai multe zone

Ultima actualizare: 07-07-2014 07:03

Statele Unite sarbatoresc Ziua Independentei sub amenintarea primului uragan din acest sezon. Arthur si-a sporit fortele pe timpul noptii si dintr-o ora in alta se va avanta asupra statului american Carolina de Nord.

Uraganul va aduce ploi si vant puternic pe zone intinse de pe coasta de sud-est, unde numerosi americani planuiau sa isi petreaca vacanta de 4 iulie.

Uraganul pune sub semnul intrebarii si grandioasele spectacole de artificii, cu care americanii marcau aceasta sarbatoare.

Nori amenintatori si valuri din ce in ce mai indraznete anunta iminenta sosire a lui Arthur. In mare pericol sunt 25 de districte din statul Carolina de Nord. Chiar cand isi faceau bagajele pentru weekendul prelungit de Ziua Independentei, localnicii au primit ordin de evacuare.

Nu toata lumea a acceptat sa isi abandoneze planurile de teama lui Arthur.

Pat McCrory, guvernator Carolina de Nord: "Victime se inregistreaza in special cu putin inaintea furtunii, ori imediat dupa furtuna, cand oamenii cred ca vor fi in siguranta si nu asculta avertismentele oficialilor."

Nu doar Carolina de Nord este vizata. Arthur va trece si pe langa alte state de pe coasta de sud-est a Statelor Unite, un loc preferat de americanii ce vor sa isi petreaca vacanta de 4 iulie la plaja.

 Rick Knabb, meteorolog: "Vorbim de ploi care ar putea provoca inundatii, de curenti puternici si valuri. Au fost cazuri de persoane care s-au inecat, iar apoi este pericolul cresterilor bruste ale nivelului oceanului."

Arthur pune sub semnul intrebarii spectacolele de artificii programate cu ocazia Zilei Independentei. Autoritatile din Ocean City, in Maryland, au amanat festivitatile, in timp ce locuitorii metropolei Boston s-au bucurat de ele cu o zi mai devreme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO