Un jurnalist BBC, arestat si interogat timp de 8 ore in Coreea de Nord. Decizia luata apoi de autoritatile de la Phenian

Ultima actualizare: 12-05-2016 07:08
Rupert Wingfield Hayes

Un corespondent al BBC trimis in Coreea de Nord pentru a relata despre Congresul Partidului Muncitorilor a fost arestat si expulzat din aceasta tara, a anuntat luni postul britanic, citat de agentia EFE.

Autoritatile nord-coreene au motivat expulzarea jurnalistului britanic prin faptul ca el a transmis evenimentul intr-un mod 'nerespectuos', scrie Agerpres.

Corespondent al BBC la Tokyo, Rupert Wingfield-Hayes a intrat in Coreea de Nord pe 29 aprilie. El a fost arestat vineri, chiar in ziua inceperii Congresului partidului unic nord-coreean, impreuna cu alti doi angajati ai BBC din echipa sa, si a fost interogat timp de opt ore. De atunci a stat retinut in hotelul unde era cazat la Phenian, pentru ca luni sa fie expulzat impreuna cu ceilalti doi angajati ai BBC si declarat indezirabil pe termen nelimitat in Coreea de Nord.

Circa 130 de institutii media internationale au fost acreditate de autoritatile nord-coreene pentru a asista la cel de-al VII-lea Congres al Partidului Muncitorilor, care se va incheia luni si este considerat cel mai important eveniment politic petrecut in aceasta tara in ultimele decenii, ultima reuniune de acest fel desfasurandu-se in anul 1980.

Insa spre deosebire de anul 1980, cand statele din blocul comunist au trimis reprezentanti, acum delegatiile oficiale straine au fost absente, fapt care confirma izolarea regimului de la Phenian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO