Un fragment de aripa gasit in Mauritius, confirmat oficial ca provenind de la zborul MH370. Misterul ramane nerezolvat

07-10-2016 10:13

MH370

Un nou indiciu in cazul disparitie misterioase a aeronavei Malaysia Airlines nu i-a adus totusi pe experti mai aproape de un raspuns concret.

Bucata de aripa descoperita in mai pe insula Mauritius provine de la avionul companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa MH370 si care a disparut in mod misterios in 2014, au anuntat vineri autoritatile australiene, informeaza AFP.

Bucata descoperita pe aceasta insula din Oceanul Indian provenea 'de la partea din spate a avionului Boeing 777, un volet exterior, provenind de la avionul companiei Malaysia Airlines, inregistrat sub numarul 9M-MRO (MH370)', a precizat Biroul Australian de Securitate a Transportului (ATSB).

Aceasta institutie conduce operatiunile de cautare a avionului Boeing 777 al companiei aeriene malaeziene, care a disparut in 8 martie 2014 cu 239 de persoane la bord, la scurt timp dupa ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinatia Beijing si care s-ar fi prabusit in Oceanul Indian.

'Un numar partial a fost identificat pe o sectiune a bucatii gasite', in timp ce un alt 'numar unic' atribuit de fabricant avionului corespunde aparatului companiei malaeziene, adauga ATSB.

Alte fragmente descoperite in ultimele luni pe coasta Africii de Est, in Oceanul Indian, au fost identificate cu o 'cvasi certitudine' ca provenind de la aparatul companiei Malaysia Airlines.

Aceste descoperiri nu au permis pana acum rezolvarea celui mai mare mister al aviatiei civile moderne.

Ministrii celor trei tari angajate in cautarea avionului (Australia, Malaezia, China) au anuntat in iulie ca sperantele de a gasi aparatul se reduc si ca operatiunile de cautare angajate pe o vasta zona de 120.000 de kilometri patrati vor fi in curand suspendate.

Speculatiile menite sa explice aceasta disparitie raman concentrate in principal in jurul unei defectiuni mecanice sau structurale, o luare de ostatici sau un atac terorist, insa pana acum nimic nu a confirmat un scenariu sau altul. Misterul a alimentat de asemenea o intreaga teorie a conspiratiei.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO