Un deținut american care a stat 44 de ani în închisoare a murit de coronavirus chiar înainte de a fi eliberat

Ultima actualizare: 20-04-2020 13:13
Un deținut american care a stat 44 de ani în închisoare a murit de coronavirus chiar înainte de a fi eliberat
CNN

Un deținut din Michigan care a stat 44 de ani în închisoare a murit de coronavirus cu doar câteva săptămâni înainte de a fi eliberat.

 

William Garrison, în vârstă de 60 de ani, a murit pe 13 aprilie din cauza infectării cu Covid-19, după ce, la începutul acestui an, a refuzat să fie eliberat condiționat, scrie CNN.

Bărbatul și-a motivat atunci alegerea prin faptul că preferă să aștepte până în septembrie, când își ispășea integral pedeapsa, decât să fie supravegheat după eliberarea condiționată, a spus Chris Gautz, un purtător de cuvânt al procuratorii din Wayne.

Garrison avea 16 ani când a intrat în închisoare, condamnat pentru uciderea unei persoane, în timpul unui jaf armat produs în 1976.

 

A refuzat să fie eliberat condiționat

 

Acum trei săptămâni, procurorii americani i-au propus din nou să fie eliberat condiționat, ținând cont de vârsta sa și pericolul de a se infecta în penitenciar cu noul coronavirus.

De adata aceasta, bărbatul a fost de acord și aștepta termenul de 28 de zile pentru punerea în aplicare a deciziei de eliberare.

A murit însă cinci zile mai târziu, fără să prezinte simptome.
”Am făcut tot ce am putut pentru a-l elibera”, a mai spus Gautz, potrivit căruia bărbatul a fost depistat pozitivi după ce a murit.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO