Un avion de pasageri a ratat aterizarea pe un aeroport din Congo

Ultima actualizare: 25-12-2018 10:28
avion Antonov AN-26
iStock

Accident aviatic pe aeroportul din Beni, în estul Republicii Democrate Congo.

 

Treizeci şi opt de persoane au fost rănite, dintre care opt grav, după ce un aparat Antonov la bordul căruia se aflau militari congolezi a ratat aterizarea pe aeroportul din Beni, în estul Republicii Democrate Congo (RDC), au anunţat surse militare, informează marţi AFP.

"Sunt 38 de răniţi, dintre care 4 membri ai echipajului, 26 de soldaţi congolezi şi 8 soldaţi congolezi sunt răniţi grav", a declarat pentru AFP locotenentul Somwe Mulimbi, responsabil de securitatea de pe aeroportul din Beni.

Beni este una dintre zonele cele mai sensibile din estul RDC, marcată de epidemii Ebola şi violenţe atribuite grupării armate Forţele Democrate Aliate (ADF).

Cel puţin şase persoane, dintre care trei piloţi ruşi, au murit în urma prăbuşirii unui Antonov joia trecută, în timp ce acesta se pregătea să aterizeze pe aeroportul Ndjili din Kinshasa. Avionul se întorcea din Tshikapa (centru), unde a transportat material electoral pentru Comisia Electorală Naţională Independentă (Ceni).

Prevăzute iniţial pentru 23 decembrie, alegerile din Congo au fost amânate pentru 30 decembrie. Ele ar urma să-l desemneze pe succesorul preşedintelui Joseph Kabila, la putere din ianuarie 2001.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO