Ultima discuție dintre pilotul lui Kobe Bryant şi turnul de control, înainte de prăbușire

Ultima actualizare: 27-01-2020 20:15

Lumea sportului mondial este în doliu, după ce legenda baschetului american Kobe Bryant, fiica lui, de numai 13 ani, şi alte 7 persoane, au murit într-un accident dramatic, de elicopter, în California.

Pilotul a fost avertizat, de turnul de control, că zboară prea jos, pe ceață, cu câteva secunde înainte ca elicopterul să se prăbușească.

La aflarea veştii, mii de fani au ieşit pe străzi, ca să onoreze memoria sportivului, aflat printre primii şapte jucători din istorie, care au marcat peste 30.000 de puncte în carieră. Kobe Bryant avea 41 de ani.

Povestea de succes a lui Kobe Bryant

 

La 1 metru 98 de centimetri ai săi, Kobe Bryant a fost mai mult decât un uriaş. Întreaga planetă îl ştia drept The Black Mamba şi era văzut că un fenomen al baschetului. S-a născut în Philadelphia, ca fiu al unui jucător profesionist de baschet. Părinţii l-au botezat astfel după ce au savurat o delicioasă friptura de vită Kobe, la restaurant.

Pentru că era extrem de talentat a fost recrutat de NBA încă de pe băncile liceului.

Antrenor: "Pe acest tânăr îl aşteaptă măreţia!"

În acel moment, la numai 17 ani, Kobe era cel mai tânăr jucător din ligă.

Kobe Bryant: "Cred că atunci când abia terminasem liceul, mulţi nu mă priveau cu ochi prea buni, unii îşi doreau să dau greş pentru că sfidam toate aşteptările."

În cei 20 de ani petrecuţi în baschetul profesionist a jucat doar pentru Los Angeles Lakers, echipă alături de care a câştigat cinci titluri de campion. A marcat în total peste 33.600 de puncte, în medie 25 pe meci.

Altar în memoria lui Kobe

 

Acum, în semn de omagiu mii de fani s-au adunat în fata arenei Staples Center, unde Kobe a jucat întreaga carieră. Acolo s-a format şi un altar improvizat.

Kobe Bryant: "Cel mai important este să-i faci pe oameni să ştie: "Sunt aici să fac istorie!"

Kareem Abdul-Jabbar, fost jucător Los Angeles Laker: "Era un atlet incredibil, dar şi un adevărat lider. A inspirat o întreagă generaţie de tineri sportivi!"

Bryant, care s-a retras din activitatea sportivă în aprilie 2016, era căsătorit şi avea patru fiice: Gianna, Natalia, Bianca și Capri, ultima născută în iunie anul trecut. Gianna, la rândul ei, o bascketbalista talentată, a murit în acelaşi accident de elicopter.

În 2018 legendarul Mamba a câştigat un Oscar pentru contribuţia adusă la un scurtmetraj de animaţie, numit ''Draga Basketball''.

Kobe Bryant: "Din momentul în care am început să fac ghem ciorapii de sport ai tatălui meu, pentru un joc imaginar cu această minge improvizată, în arenă Western Forum, am ştiut care este adevărat: m-am îndrăgostit de tine. O iubire atât de profundă, căreia m-am dăruit total, cu mintea, trupul, sufletul".

Kobe Bryant: "Fiica mea mi-a dat cel mai bun sfat: "Tată, tu mereu ne spui nouă să ne urmăm visurile... Aşa că dă-i bătaie!".

Elicopterul în care se aflau fostul baschetbalist Kobe Bryant, fiica lui adolescenta şi alte 7 persoane s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare, pe o colină din Calabasas, la 30 de kilometri de Los Angeles. Nu au fost supravieţuitori. Condiţiile meteo, spun autorităţile, nu permiteau sub nicio formă zborurile.

Turnul de control: "Elicopter 72EX, tot zburați prea jos pentru a vă putea urmări în acest moment".

În momentul fatidic, Kobe şi fiica lui Gianna se îndreptau către Academia Mamba, unde urmau să ia parte la deschiderea unui turneu de basket pentru tineret.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO