Trump, acuzații noi. 5 cutii cu documente necesare procurorului Mueller ar fi fost distruse


Ultimul update: Luni 06 Mai 2019 17:26
Data publicarii: Luni 06 Mai 2019 17:15
Categorie: Stiri externe
Omarosa Manigault Newman, Donald Trump

Omarosa Manigault Newman, vedetă de reality-show şi fostă consilieră a președintelui Donald Trump susține că administrația de la Casa Albă a distrus cel puțin 5 cutii pline cu documente ca să nu ajungă la procurorul Robert Mueller.

Potrivit Newsweek, Omarosa a făcut aceste afirmații într-o intervenție televizată la postul MSNBC. Ea a susținut că Trump și apropiații săi au fost informați că ar fi spre binele său să păstreze documentele care urmau să fie analizate de echipa specială de anchetatori, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

”Am avut o directivă clară, să păstrăm acele documente, să ținem email-urile și mesajele text.” - a spus ea.

Fostul om al lui Trump a mai spus că, după ce a fost concediată de la Casa Albă, în decembrie 2017, a fost anunțată de către administrație că trebuie să predea 7 cutii de documente de la campania prezidențială, de la inaugurare și tranziție.

”Ce este foarte curios pentru mine este că, așa cum am spus, au fost 7 cutii de documente, iar în email-urile mele ei s-au referit doar la 2, ceea ce mă duce la concluzia că le-au distrus pe celalalte 5”, a afirmat Newman.

Ea este de părere că administrația Trump le-a distrus.

”Deci tut spui că au fost 7 cutii, dar ei vorbesc doar despre două? Și sugerezi că poate le-au distrus pe celelalte 5 cutii cu email-uri care ar fi putut fi dovezi?” - a întrebat-o realizatorul emisiunii ”Politics Nation with Al Sharpton”.

”Oh, fără îndoială. De fapt, când am vorbit cu avocatul Stefan Passantino de la Casa Albă, mi-a spus că ei au dreptul să citească emailurile și să decidă ce păstrează și ce nu, ce poate să arunce” - a răspuns Omarosa.

După ce a fost dată afară din administrația de la Casa Albă, Manigault Newman a scris o carte despre timpul petrecut cu Donald Trump, intitulată ”Unhinged”.

Procurorul special Robert Mueller, care conduce ancheta asupra presupuselor ingerinţe ale Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, urmează să fie audiat la 15 mai de o comisie din Congres, a afirmat duminică un membru al acestei comisii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un rezumat publicat la sfârşitul lunii martie, secretarul Justiţiei, Bill Barr, a afirmat că procurorul nu a găsit nicio probă a vreunei înţelegeri secrete între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump, arătându-se însă mai puţin categoric în privinţa suspiciunilor că preşedintele ar fi obstrucţionat justiţia.

Sursa: Newsweek

VIDEO PROTVPLUS.RO