Cum a reusit o bunica de 75 de ani sa lase trei tari fara net

Ultima actualizare: 04-11-2012 05:34

O pensionara din Georgia a reusit sa lase trei state fara internet si acum risca o pedeapsa de trei ani cu inchisoarea pentru fapta ei.

Cablurile optice care aduc internetul in Armenia trec prin Georgia. Timp de mai multe ore, in seara de 28 martie, toate serviciile ce includeau accesul la internet au fost oprite.

Misterul s-a risipit cand purtatorul de cuvant al ministrului de interne georgian a explicat ca o batrana de 75 de ani a reusit sa reteze cablurile optice in timp ce sapa dupa cupru, pe care sa il vanda la fier vechi.

Acum, pensionara risca trei ani de inchisoare. "Avand in vedere faptul ca e batrana, a fost eliberata pana la terminarea anchetei si a procesului ce va urma", spune purtatorul de cuvant.

Totul s-a intamplat in orasul georgian Ksani, iar cablurile apartineau companiei georgiene Railway Telecom, care e provider de internet pentru Armenia, Azerbadjan si Georgia. Abia dupa miezul noptii s-a remediat problema.

Compania pagubita vorbeste insa de consecinte "masive si catastrofale". Furnizorii admit totusi ca, probabil, cablurile au iesit la suprafata din cauza alunecarilor de teren si a inundatiilor recente.


Pestii mutanti de langa Fukushima. Radiatiile atomice nasc monstri

Medicii credeau ca femeia care a nascut in toaleta are pietre la rinichi

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO